Van’ın Edremit Belediyesi kentteki gazetecilerle bir araya gelerek 6 aylık çalışmalarını açıkladı. Edremit Seyirtepe Terası’nda gerçekleşen buluşmaya Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Rabia Başak Koç ve Cemil Komi katıldı. 

İşte Edremit Belediyesi’nin 6 ayda yaptığı çalışmalar: 

“Edremit’te 5 bin 720 kilometre yeni yol açma çalışması gerçekleştirdik. Kırsal mahallelerimizin de aralarında bulunduğu 9 mahallede toplam 55 bin metrekarelik parke taşı yolu yaptık. İlçe genelinde 826 metre uzunluğunda drenaj çalışması gerçekleştirdik. İlçe genelinde 830 metre stabilize yol bakım ve onarımı yaptık. Edremit’e yeni yollar kazandırdık. Tüm mahallelerde asfalt, parke taşı döşeme çalışması gerçekleştirdik. Seramızda 160 bin adet sebze fidesini üretip halkımıza dağıttık. Seramızda 40 bin mevsimlik çiçek üretimi yaptık. Seramızda 5 bin adet saksılı bitki üretimi gerçekleştirildi ve dağıtımı yapıldı. Seramızda 20 bin adet tıbbi aromatik bitki üretimi yaptık. Sezon boyunca seramızda 10 ton sebze hasadı yapıldı ve üretim süreci devam ediyor. Tüm mahallelerimizde trafiğe engel olan ağaç dalları budandı. Sahil bandı başta olmak üzere ilçe genelinde kuruyan ve zarar gören ağaç ve bitkilerin değişimi yapıldı.”

Van’da silahlı kavga: Çok sayıda kişi yaralandı! Van’da silahlı kavga: Çok sayıda kişi yaralandı!

“ATIĞINI GETİR, HEDİYENİ GÖTÜR” KAMPANYASINI BAŞLATILDI

“Bahar aylarında yüzlerce meyve ve çam fidanı çiftçilerimize dağıtıldı. İlçedeki park ve bahçelerin bakımını gerçekleştirdik. Kent temizliği büyük bir özveriyle devam ediyor. Temizlik kampanyaları gerçekleştirdik. Hasar gören çöp konteynerleri onarıldı ve dezenfekte edildi. İlçe genelinde hafriyat ve molozlar tahliye edildi. Pazar yerleri ve sokaklar düzenli olarak yıkandı. Ahırlara yönelik denetimlerimiz devam ediyor. Kırsal ve merkez mahallelerde ilaçlama çalışması yaptık. Sokak hayvanlarına yönelik bakım ve besleme çalışması gerçekleştirildi. Çevre dostu atık toplama aracımız hizmete girdi. Mahallelerimizde sıfır atık noktaları oluşturduk. “Atığını getir, hediyeni götür” kampanyasını başlattık. Edremit Kart projesiyle geri dönüşüm atıklarını toplayarak sürdürülebilir bir çevreye katkıda bulunuyoruz.”

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

“Okullarda sıfır atık eğitimleri verdik. 97 ruhsatlı yapının proje kontrolü başarıyla gerçekleştirildi. Kanuna aykırı 38 yapının ruhsatı iptal edildi. Son 6 ayda 245 yapı ruhsatı bin 45 numarataj, 205 resmi imar durumu belgesi, 55 adet ifraz işlemi gerçekleştirildi. Yaklaşık 50 hektar alanda 18. Madde uygulaması yapıldı. Tüm bu işlemler sırasında ilçenin yeşil ve sürdürülebilir kimliğinin korunmasına özen gösterildi. Engelsiz yaşam merkezi faaliyetlerine devam ediyor. Edremit Kent Meydanı’nda YKS tercih standı kurduk. Sürekli eğitim merkezlerimiz eğitim vermeye devam ediyor. Çocuklarımız için sosyal etkinlikler düzenledik.”

KADINLARA YÖNELİK ÖZEL KURSLAR İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

“Edremit Kent Meydanında konserler düzenledik. Kadın Politikaları Müdürlüğümüzü 8 yıl sonra yeniden hizmete açtık. Kadınların istekleri doğrultusunda stratejik maddeler belirlendi. Kadına yönelik şiddetle mücadele birimimiz başvurularını almaya başladı. Kadınlara yönelik özel kurslar için çalışmalarımız başladı. Bebek emzirme ve bakım odasını hizmete açtık. Kadın girişimcilere ücretsiz yer tahsisi yapıyoruz. Kadın istihdamını arttırmak için belediyemize bağlı işletmelerde kadın istihdamı sağlıyoruz. 2024-2029 yılları için stratejik plan hazırladık. Belediye eşbaşkanlarımız halkımızla bir araya gelerek talepleri dinledi. Eşbaşkanlarımız mahallelerde halkla buluştu. Taziye evleri ve mezarlıkların bakım ve onarım çalışmalarını titizlikle sürdürüyoruz.”

SEYYAR SATICILARA YÖNELİK DENETİMLER SÜRDÜRÜLÜYOR

“Taziye evlerine malzeme desteğinde bulunuyoruz. Toplu satış alanlarında düzenli denetimler yapıyoruz. Son kullanma tarihi geçmiş ürünler toplanarak imha edilmiştir. Seyyar satıcılara yönelik denetimlerimizi sürdürüyoruz. Semt pazarlarımızda rutin olarak denetimlerimizi yaparak hijyenik alanların oluşmasına olanak sağlıyoruz. İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan işyerleri uyarıldı. BESYO kurslarıyla gençlerimize birçok spor dalında kurslar veriyoruz. İki boks sporcumuz uluslararası yarışmalara katılmaya hak kazandı. Atletizmde 4 sporcumuz Milli Takıma seçildi. İlçemizde 7 noktada ücretsiz internet hizmeti veriyoruz.”

Muhabir: FATMA NUR POLATCAN - VEYSEL İZGİ