Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçedeki yol yapım ve düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Birçok mahallede sürdürülen çalışmalar kapsamında kırsal mahalle yollarını kilitli parke taşı ile buluşturan belediye, merkez mahallelerde de yol parke ve stabilize çalışmalarını eş zamanlı sürdürüyor. Süphan, Eminpaşa ve Yeni Mahalle gibi ilçenin gelişmeye açık mahallelerinde yeni yollar açarak ilçenin yol ağını genişleten belediye, ilçe genelinde asfalt tamir ve drenaj çalışmalarına da rutin olarak devam ediyor. Belediye, yol asfalt çalışmalarını eş güdümlü olarak sürdürüyor.

KIRSAL VE MERKEZ MAHALLELERDE YOL PARKE ÇALIŞMALARI

Van’da 10 metrelik kuyuya düşen yavru tilki kurtarıldı Van’da 10 metrelik kuyuya düşen yavru tilki kurtarıldı

Belediye, sezon boyunca kırsal ve merkez mahallelerde yol parke çalışmalarını sürdürdü. Bu kapsamda Çayırbaşı, Andaç, Enginsu ve Dönemeç mahallelerinde onlarca yolu parke taşı ile kapladı. Merkez mahallelerinde olan Eski Camii ve Süphan mahallelerinde devam eden yol parke çalışmaları kapsamında ise birçok mahalle içi yol, toz ve çamurdan kurtarıldı.

İLÇENİN YOL AĞI GENİŞLETİLİYOR

Geçtiğimiz haftalarda Süphan Mahallesi’nde Çevre Yolu’na bağlantı sağlayacak yeni yollar açan belediye, diğer mahallelerde de ilçeye yeni yollar kazandırdı. Son haftalarda,  Bakacık Mahallesi, Elmalık Mahallesi, Şabaniye Mahallesi ve Eminpaşa Mahallesi’nde yeni yollar açan belediye, ulaşım için elverişli olmayan dar yolları da genişletti. Belediye, Süphan Mahallesi’nde ise Van Büyükşehir Belediyesi’ne araç ve ekipman desteğine devam ediyor. 

YOL TAMİR VE DRENAJ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yol oturtulmuş ve reglaj çalışmalarını da aralıksız sürdüren belediye, talep doğrultusunda birçok mahallede hasar gören yollarda asfalt onarım çalışması yürütüyor. Drenaj çalışması da belediyenin ilçe genelinde yürüttüğü çalışmalardan.

Kaynak: BASIN BÜLTENİ