VAN

Dünyanın en büyüğü Van Gölü’nde keşfedildi!

Van, geçtiğimiz yıllarda kuraklık ve iklim değişikliğinin en çok etkilediği illerin başında gelirken Van Gölü de bu kuraklıktan nasibi aldı. Geçtiğimiz yıllarda kuraklık ve buharlaşmanın etkisiyle Van Gölü büyük oranda alan kaybederken suların çekilmesiyle mikrobiyalitler ortaya çıktı. Geçtiğimiz gün Van Gölü derinliklerine dalış yapan dalgıçlar, Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nde dünyanın en büyük mikrobiyaliti keşfetti.

Abone Ol

Küresel iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle Van gölü büyük alan kaybetti. Dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye'nin ise en büyük gölü olan Van Gölü, küresel iklim değişikliğine bağlı olarak geçtiğimiz yıllarda kuraklık nedeniyle binlerce metre alan kaybetti. Dalış turizmi için de büyük önem taşıyan Van Gölü’ne dalış yapan dalgıçlar dünyanın en büyük mikrobiyalitini keşfetti.


DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ KEŞFEDİLDİ

Daha önce 18 metre civarında dünyanın en büyük mikrobiyalitinin tespit edildiği Van Gölü'nün Bitlis'in Adilcevaz kısmında yeni bir keşfe imza atılarak, 34 metre 60 santimetre boyunda mikrobiyalit bulundu. Van Gölü Havzası'nda, sportif dalışlar neticesinde yapı ve şekil bakımından farklı yeni mikrobiyalitler tespit edildi.

4 METRE 60 SANTİMETRE UZUNLUĞUNDA VE 15 METRE GENİŞLİĞİNDE

Türkiye'nin en büyük gölü olma özelliğini taşıyan Van Gölü'nde şu ana kadarki dünyanın en büyük mikrobiyalit keşfedildi. Van Gölü'ne dalış yapan dalgıçlar, 34 metre 60 santimetre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde dünyanın en büyük mikrobiyaliti (mercan) keşfetti.