AKOM’dan Van’a iki önemli uyarı birden geldi. Son bahar mevsiminin gelmesiyle birlik sıcaklıklarda hissedilir derecede düştü. AKOM, Meteoroloji verileri ışığında Van’ı Perşembe ve Cuma günleri için uyarararak kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu.

Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Afet İşleri Daire Başkanlığı Van genelinde yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü’ne dayandırdığı verilere göre, Van bölgesinde Perşembe ve Cuma günleri hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece düşmesi bekleniyor. Bu durum, yağış anında ağaç devrilmesi, çatı uçması, yıldırım düşmesi, enerji nakil hatlarında kopma, ani sel ve su baskını gibi riskleri beraberinde getirebilir. Van Gölü’nde de kuvvetli rüzgar ve yağış anında dalga yükselmesi bekleniyor. Vatandaşlarımızın ağaç devrilmesi, çatı uçması, yıldırım düşmesi, enerji nakil hatlarında kopma, ani sel ve su baskını gibi risklere karşı dikkatli olmaları gerekmektedir.”

Van’daki bu köyün yolu 10 yıldır yapılmıyor! Van’daki bu köyün yolu 10 yıldır yapılmıyor!

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Van ve bölge genelinde beklenen yağışların kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklendiğinden yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Muhabir: NECMETTİN DURSUN