6 Şubat depreminden sonra yaptığı tahminlerle dikkatleri üzerine çeken Frank Hoogerbeets, Türkiye için yeniden deprem uyarısında bulundu. Deprem kahini olarak bilinen Frank Hoogerbeets, Türkiye’den iki il için sosyal medya hesabından orta şiddette deprem uyarısında bulundu.

MARAŞ VE TOKAT DEPREMLERİNİ TAHMİN ETMİŞTİ

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremi günler öncesinden tahmin ederek uyarılar yapmıştı. Ayrıca, deprem kahini Frank Hoogerbeets, 18 Nisan 2024 tarihinde Tokat'ta meydana gelen depremi de doğru tahmin etmişti. Frank Hoogerbeets uyarısında; 18 Nisan 2024 saat 01.39'da “Bugün Batı ve Orta Türkiye'de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir” diyerek uyarmıştı. Hoogerbeets'in 01.39'daki uyarısından sonra Tokat Sulusaray’da 5,6'lık bir deprem meydana gelmişti.

TOKAT VE HATAY’A DEPREM UYARISI

Hoogerbeets, yaptığı son açıklamada ile Türkiye’den iki il için deprem uyarısı yaptı. Deprem kahini “Tokat ve Hatay bölgelerine yeniden dikkat çekerek deprem uyarısı yaptı. Hoogerbeets, "İşaretli gölgeler yaklaşık değerdir” diyerek takipçilerini uyardı.

Van’da Jandarma suçlulara geçit vermiyor! Van’da Jandarma suçlulara geçit vermiyor!

TAHMİNLERİN BİLİMSEL DAYANAĞI VAR MI?

Hoogerbeets'in kullandığı yöntemlerin bilimsel dayanağı olmadığına dair görüşler olsa da geçmişte yaptığı bazı tahminlerin tuttuğu görüldü. Hoogerbeets’in yaptığı deprem tahminleri kamuoyunda büyük ilgi ve tartışmaya neden oldu.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ