Van’daki konuşmasında Kürt meselesinin çözümü ile ilgili değerlendirmeler yapan Bakırhan, konuşmasının bir bölümünde muhalefete de çağrı yaptı.

VAN’DAN MUHALEFETE SESLENDİ

Bakırhan muhalefete seslenerek; “Kürt meselesi siyasete payanda yapılacak bir mesele değildir, ciddi bir meseledir. Türkiye’nin demokrasisini, özgürlüğünü, geleceğini ilgilendiren bir meseledir. Kürt meselesine tali sıradan yaklaşmayın. Bugün iktidarın böyle pervasızca yaklaşmasının sebebi muhalefetin, muhalefet partilerinin Kürt meselesindeki plan, programlarının çözüm önerilerinin olmamasıdır. Bir an önce muhalefete Kürt meselesinin demokratik yollarla çözülmesi için sorumluluk, inisiyatif almaya çağırıyorum. Muhalefeti Van’a Dersim’e Amede, Kürtlerin yaşamış olduğu her yere caddeye sokağa davet ediyorum. Buyurun gelin Kürtler ne istiyorlarsa kendileri karar versin.

BİR ÇAĞRI DA STK’LARA…

Bir çağrım da sivil toplum örgütlerine, demokrat insanlara, yüreğinde insanlık olan Türkiye halklarınadır. Bu yok sayan, fakirleştiren, zam, zulüm, soygun düzenini bir an önce göndermek için daha güçlü bir arada olmalı, ortak mücadele etmeliyiz. Van’ın, Dersim’in acısını Trakya’daki çiftçinin Sinop’taki balık üreticisinin acısını da sevdasını da taleplerini de beraber hissederek onların taleplerinin gerçekleşmesi için daha büyük ve güçlü bir mücadele edelim” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Belediye başkanı Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti! Şanlıurfa Belediye başkanı Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti!

Muhabir: FATMA NUR POLATCAN