Meteoroloji uyardı! Van’a gök gürültülü sağanak yağış geliyor! Meteoroloji uyardı! Van’a gök gürültülü sağanak yağış geliyor!

Tarihi keşiflerin sınırlarının genişlediği Van ve Van Gölü havzasında yer gün yeni bulgulara ulaşılıyor. Van’da daha önce Tendürek Dağı eteklerinde keşfedilen kalenin burçlarında Orta Çağ'a ait izler olduğu açıklanmış ve bir bölümü sağlam kale dikkat çekerken bölgede keşfedilen kalenin ardında yeni bir göl de keşfedildi.

BÖLGEDE DAHA ÖNCE KALE KEŞFEDİLMİŞTİ

Van'da güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla terörden arındırılan Tendürek Dağı bölgesinde lav kayalarının ortasında yer alan 11 odalı kale kalıntısı, sarnıç, sur duvarları, gözetleme kulesiyle dikkati çekiyor. Bölgeye hakim, yüksek bir kayanın üzerine kurulan kale kalıntısında birbiriyle bağlantılı 11 oda, sarnıç, sur duvarları ve gözetleme kulesinden izler yer alıyor. Bölgeye en yakın yerleşim yeri olan kırsal Soğuksu Mahallesi'nde yaşayanların "Arap Zengi Kalesi" olarak isimlendirdiği kale kalıntısında, yıllar geçmesine rağmen sur duvarlarının bir bölümünün sağlamlığını koruması dikkati çekiyor.

ÇEKİM YAPAN GEZGİN BÖLGEDE YENİ BİR KEŞFE İMZA ATTI

Bu buluntunun yankıları sürerken Van’da fotoğraf ve video çekimleri yapan bir gezgin o bölgede yeni bir keşfe imza attı. Tendürek Dağı’nın püskürttüğü lav taşları arasında drone çekimleri yaparken gizemli bir göle denk gelen Muzaffer Salcıoğlu, o gölü görüntüledi.

“LAVLARIN PÜSKÜRTTÜĞÜ TAŞLARININ İÇİNDE GİZEMLİ GÖLÜ KEŞFETTİM”

Salcıoğlu o görüntüleri sosyal medyada paylaşarak şu ifadelere yer verdi; “Tendürek Dağı’nın püskürttüğü lav taşları içindeki gizemli gölü keşfettim. Bu gölün ilk videosudur. Göl, Van Çaldıran ilçe sınırları içerisinde. Tendürek dağı ve eteklerindeki en büyük göl olduğunu düşünüyorum.

“BÖLGE ÇEŞİTLİ KUŞ TÜRLERİNE DE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”

Görüntüde gölde yaşayan çeşitli kuş türleri olduğu görülüyor. Literatürde yer alması ve turizme kazandırılması ümidiyle.”

Muhabir: ŞEHRİVAN ÖZEL-NECMETTİN DURSUN-ŞABAN BEYAZSAÇ