GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Köfteci Yusuf' açıklaması!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin en yaygın köfte zincirlerinden Köfteci Yusuf'ta, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sırasında iki şubesinde domuz eti saptanmasına ilişkin sorulan soruya cevap verdi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan ülkelerinden Arnavutluk ile Sırbistan'ı ziyaret ederek bu iki ülkede kritik temaslarda bulundu. İkili ilişkilerin tüm boyutlarıyla gözden geçirildiği ziyaretler kapsamında çeşitli alanlarda mevcut işbirliğinin daha da geliştirilmesi amacıyla önemli anlaşmalara da imza atıldı.

Başkan Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerinin ardından yurda dönüş yolunda uçakta, gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gündemdeki konulardan biri olan Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sırasında Türkiye’nin en yaygın köfte zincirlerinden Köfteci Yusuf'un iki şubesinde domuz eti saptanmasına ilişkin soru yöneltti.

"Tarım Bakanlığı'nın başlattığı bir mücadele var. Zehirli gıdalar, tağşiş, millete domuz eti falan yediren müesseseler var. Bunlar ifşa ediliyor Tarım Bakanlığı tarafından. Bu mücadeleyi siz nasıl karşılıyorsunuz? İkincisi de bir köfteci zinciri var. Önce “Kollanıyor” denildi, sonra ifşa edildi. Şimdi de “Haksızlık yapılıyor” filan deniyor. Tam bir tartışmanın göbeğinde o köfteci zinciri. O tartışmaları da izliyor musunuz? Ne düşünüyorsunuz?" şeklinde sorulan soruya Başkan Erdoğan şu cevabı verdi;

Türkiye'de 724 bin gıda işletmesi var. Bunlar üretenler, satanlar, dağıtanlar. Bunlar her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mutlaka bir kez denetlenir.

"DENETİMLERİN SAYISI 1 MİLYONA ÇIKTI"

Bu yıl denetimlerin sayısı 1 milyona yaklaştı. Tarım ve Orman Bakanlığımız bir sıkıntı tespit edildiği anda bunları elektronik olarak anlık takip edilebilecek bir hale getirdi.

'KÖFTECİ YUSUF' AÇIKLAMASI: MAHKEME NİHAİ KARARI VERİYOR

Sözünü ettiğiniz köftecideki denetimde Ankara’da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapılıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. İtiraz süreçleri oluyor. Mahkeme Tarım Bakanlığımızın kararını önce iptal ediyor, Bakanlık tarafından bu karara itiraz edildiğinde bu kez itirazlar kabul ediliyor.

Yargı süreci tamamlandığında ve kesinleştiğinde de bu denetim raporu yayımlanıyor. Bakanlığımızın yapmış olduğu idari işlemler de yargısal denetim altındadır. Herkesin de kendini savunma hakkı bulunuyor.

Netice itibarıyla mahkeme nihai kararı veriyor, Bakanlık da denetimin sonucunu yayımlıyor. Bu denetimlerimiz devam edecek, devam ediyor.

Sonuç itibarıyla gıda konusu hakikaten ciddiye alınması gereken bir husus.