Van Büyükşehir Belediyesi Ekolojik bir kent için çalışmalarını sürdürüyor. Bahar aylarında Eşbaşkanlar Neslihan Şedal ile Abdullah Zeydan’ın katıldığı programda toprakla buluşturulan yerel tohumlar, sebzelerini vermeye başladı. Sebzelerden elde edilen tohumlar da ziraat mühendisleri tarafından büyük bir titizlikle sebzelerden toplanarak tohum üretim merkezinde muhafaza altına alınıyor.

MEYVE VE SEBZE DE KENT BAHÇELERİ VE TARLALARDA TOPRAKLA BULUŞACAK

Van’da oto sanayi sitesinde yangın! Van’da oto sanayi sitesinde yangın!

Koruma altına alınan yerel tohumlar bahar aylarıyla birlikte yeniden ekilerek fide haline getirilecek. Fideler talepte bulunan çiftçilere dağıtılacak. Dağıtılacak olan fideler sayesinde önemli değere sahip olan birçok meyve ve sebze de kent bahçeleri ve tarlalarda toprakla buluşacak. Yerel tohumların yetiştirildiği seralara giden Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ile Abdullah Zeydan, seralarda incelemelerde bulunarak, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayhan Keve ve ziraat mühendislerinden bilgi aldı.

ÜRETİLEN TOHUMLAR ÇİFTÇİLERE DAĞITILACAK

Yerel tohumların kent için büyük bir değere sahip olduğunu belirten Eşbaşkanlar, “Bu alanda yapılan bu çalışma ile doğallığını yitirmemiş tohumlarımızı çoğaltarak, gelecek nesillerimize ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bunun için de yerel tohumlardan elde ettiğimiz fidelerimizi çiftçilerimize dağıtacağız. Çiftçilerimizle el ele verip kentimizin üretimine katkıda bulunacağız” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ