ŞEHRİVAN HABER - Uzun süredir kazı çalışmaları devam eden Ayanıs Kalesi'nde incelemeler yapan Van Valisi Ozan Balcı, Van adına hayati öneme sahip Çavuştepe ile ilgili müjde verdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yazgı, Van'da kütüphane açılışında konuştu! Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yazgı, Van'da kütüphane açılışında konuştu!

Bu yıl Ayanıs bölgesinde yapılan kazı evindeki çalışmaları inceleyen ve çalışmalarla ilgili bilgi alan Balcı, yeni çalışmaların da müjdesini verdi. Van Valilği tarafından bir açıklama yaparak Çavuştepe ile ilgili de yeni gelişme paylaşıldı.

G Wf Nrvb Wk A Iom G

Açıklamada; "Valimiz Sn. Ozan Balcı, Ayanis Kalesinde yapımı devam eden kazı evinde incelemelerde bulundu. Vali Yardımcımız Sn. Musa Göktaş ve kazı ekibinden bilgi alan Valimiz, “Kültüre, sanata büyük önem veriyoruz. Van tarihi, kültürü, güzellikleriyle çok önemli bir yer. Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Valiliğimizin imkanlarıyla Ayanis Kalesinde 35 yıldır kazı yapan ekibe destek olmak ve onlara daha iyi bir yaşam alanı oluşturmak için kazı evi yaptık. Çavuştepe’de de kazı evi yapıyoruz. Böylece ekiplerimiz sosyal alanları, laboratuvarı olan bu yapıda daha güzel bir çalışma imkanı bulacak. Hayırlı, uğurlu olsun" denildi.

Kaynak: HABER BÜLTENİ