Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışmalarına noktayı koysa da muhalefetten gelen çağrılar nedeniyle kamuoyu araştırma şirketleri, bu kapsamda çalışmalarına devam ediyor. Son yapılan ankette "Bu pazar milletvekili genel seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusuna katılımcıların verdiği cevap ankete damga vururken CHP, iktidar partisi AK Parti arasındaki fark 3 puana çıktı.

ASAL Araştırma da Türkiye'nin nabzını tutarak 22-29 Eylül tarihinde yaptığı anket sonuçlarını açıkladı. 26 ilde gerçekleştirilen ankette, katılımcılara "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yönlendirildi.

CHP'DEN 3 PUAN FARK

ASAL Araştırma'nın yaptığı ankete AK Parti ile CHP'nin kapışması damga vururken CHP, iktidar partisi AK Parti'ye 3 puan fark attı.

MHP-HDP KAFA KAFAYA

Diğer tarafta ise MHP ile HDP'nin oy oranları kafa kafaya gelirken, bu iki partiye oy oranıyla en çok yaklaşan Yeniden Refah Partisi (YRP) oldu.

Özgür Özel Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? İlk kez bu kadar net konuştu! Özgür Özel Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? İlk kez bu kadar net konuştu!

TÜM SONUÇLAR ŞU ŞEKİLDE;

% 33,1 CHP

% 30,7 AK PARTİ

% 9,6 MHP

% 9.3 HDP

% 4,4 YRP

% 3.9 İYİ PARTİ

% 3,5 ZAFER PARTİSİ

% 1,5 TİP

% 4,0 DİĞER

Kaynak: EN SONHABER