Sonbahar mevsiminin gelmesi ile kentte soğuk havalar hissedilmeye başlandı. Meteoroloji Van, Hakkâri, Muş ve Bitlis için yağış uyarında bulundu. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü ve AKOM, yapılan açıklamada Van, Hakkâri, Muş ve Bitlis ilerinin doğu ilçelerinde öğle saatlerinde Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olması beklenmesinin yanı sıra Van’da Perşembe ve Cuma günleri hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece düşmesi beklendiğini açıkladı.

YAĞIŞ VE FIRTINAYA KARŞI UYARI

Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü’ne dayandırdığı verilere göre;

“Van bölgesinde Perşembe ve Cuma günleri hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece düşmesi bekleniyor.

Bu durum, yağış anında ağaç devrilmesi, çatı uçması, yıldırım düşmesi, enerji nakil hatlarında kopma, ani sel ve su baskını gibi riskleri beraberinde getirebilir.

Van Gölü’nde de kuvvetli rüzgâr ve yağış anında dalga yükselmesi bekleniyor.

Yurttaşlarımızın ağaç devrilmesi, çatı uçması, yıldırım düşmesi, enerji nakil hatlarında kopma, ani sel ve su baskını gibi risklere karşı dikkatli olmaları gerekmektedir.”

HAVA PARÇALI VE AZ BULUTLU OLMASI BEKLENMEKTEDİR

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü’nden paylaşılan 19/09/2024 Tarihli Hava Tahmin Raporu’na göre paylaşılan açıklama ise şöyle;

Muradiye'de gaziler öğrencilerle bir araya geldi Muradiye'de gaziler öğrencilerle bir araya geldi

“Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olması beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilmektedir.

Rüzgârın batılı ve kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

Van Gölü Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan, öğle ve akşam saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4, yer yer 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m, Görüş: İyi.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Hakkâri 29, Muş 31, Van 25 ve Bitlis 27 derece olacağı tahmin edilmektedir.”

Muhabir: ŞEHRİVAN HABER - VEYSEL İZGİ