ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-VEYSEL İZGİ
31 Mart’ta gerçekleştirilen Yerel Seçimlerin üzerinden 3 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen seçim sonuçları, kazanılan ve kaybedilen belediyeler konuşulmaya devam ediyor. Seçim sonrası tekrar tekrar masaya yatırılan ve üzerine konuşulan seçimlerle ilgili Van en dikkat çeken illerden biri olurken Ak Parti bir kez daha Van’daki durumu değerlendirdi. Partinin genel ve yereldeki durumunun, geçen seçim sonuçlarının konuşulup tartışıldığı AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Van’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Van Milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkan adayları ve Ak Parti’nin geçmişte görev yapmış siyasetçi ve partililerin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda seçime ve yerel yönetimlere dair önemli mesajlar verilirken İl Başkanı Emre Güray, Dem Parti’nin politikalarını eleştirerek, “Dem Parti’nin ve siyasetçilerinin bu kente sunacakları bir kazanım olmayacağı bir kez daha net bir şekilde görülmüştür.” dedi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAVUZ: BİZ DİĞER PARTİLERE BENZEMEYİZ

Yavuz, AK Parti’nin başka partilere benzemediğini ve önemli çalışmalara imza attıklarını dile getirerek, “Salon çok kalabalık. Belki başka partilerin genel merkezlerinin yapamayacağı toplantıları biz il danışma meclislerinde gerçekleştiriyoruz. Bu kalabalık ve heyecanla. Çünkü biz başka partilere benzemiyoruz. Biz sıradan bir parti olmadığımız için bu tablo böyle. Biz sıradan bir parti olsaydık Ayasofya açılır mıydı? Depremin yaralarını bu kadar hızlı sarabilir miydik? Bunu hep birlikte gerçekleştirdik. Van’da da deprem oldu. Devlet her zaman anında deprem yerinde oldu. Bugün “104 milyar dolarsa 104 milyar dolar. O arkadaşlarımızın yaralarını hep birlikte saracağız” diyen bir yönetim anlayışı var. Bu yönetim anlayışını Türkiye’ye kazandıran Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hepinize selamları var. Biz şimdi böyle bir liderin arkasında kenetlenmeyelim de ne yapalım? Çok önemli işler bunlar” dedi. 

AK Parti'deki oy kaybının nedeni belli oldu! İşte AK Parti'nin yaptırdığı anketin sonuçları AK Parti'deki oy kaybının nedeni belli oldu! İşte AK Parti'nin yaptırdığı anketin sonuçları

“CUMHURBAŞKANIMIZ TÜRKİYE’NİN İMKANLARINI GENİŞLETMEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ HAMLELER BAŞLATTI”

Türkiye’nin yasaklar ülkesi olduğunu belirten Yavuz, “Türkiye tam bir yasaklar ülkesiydi. Sayın Cumhurbaşkanımız yasaklar, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele etti. Gelinen noktada hala yapacaklarımız var ama öyle bir mesafedir ki. Kötü günlerden bugünlere geldik. Türkiye’de büyük sıkıntılar yaşadık ama bu sorunları aşıyoruz. Önümüz aydınlık. Çünkü sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin imkanlarını genişletmek için çok önemli hamleler başlattı, önemli adımlar attı” ifadelerini kullandı. 

“BU YASAKLARI EN İYİ VAN BİLİR”

Yavuz, Türkiye’nin tam bir özgürlük ülkesi haline getirildiğini aktararak, “Üç yasaktan ve Recep Tayyip Erdoğan’ın bize ne kazandırdığından bahsedip sözlerimi tamamlayacağım. Yasaklara örnek vermek istiyorum. Bu yasaklarını Van iyi bilir. İstediğiniz ismin evladınıza verilmemesi bu yasaklardan biriydi. Şarkıların, türkülerin, dilin yasaklı olduğu günler vardı. O yasakları tek tek yok ettik ve Türkiye’yi tam bir özgürlük ülkesi haline getirdik. Sizin verdiğiniz destek sayesinde oldu. Başörtü yasağı vardı. Başörtüsü yasaklıydı ama her yerde serbest oldu. Her milletvekili adayına verdiğiniz destek Cumhurbaşkanımıza verilen destektir. Her belediye başkan adayına verilen destek yine Cumhurbaşkanımıza verilen destektir. Bu bilinçle hareket edelim” diye aktardı.

YAVUZ’DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Yavuz, bir olma ve kenetlenme mesajı vererek, “Sayın Cumhurbaşkanımız bize özgüven kazandırdı. Yapılamaz denilenler yapıldı ve artık öğrenilmiş çaresizlik paramparça edildi. Cumhurbaşkanımız sayesinde oldu. Cumhurbaşkanımız öğrenilmiş çaresizliği bitirdi ve bize özgüven kazandırdı. Bize cesaret kazandırdı. Darbe olacak, millet ölümü göze aldı, meydanlara çıktı. Millet cesur. Bize biz olmayı öğretti. Acaba Amerika ne der? Bütün bunların hiçbiri yok artık. Artık Rabbimiz ne der, milletimiz ne ister ona bakıyoruz. O zaman çok çalışacağız. Hayatımın sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan için mücadelem olacak. Siz de öylesiniz. O zaman sen, ben, o yok. Yeri geldiğinde sorunları konuşacağız ama bir olacağız, kenetleneceğiz, beraber olacağız ve sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında dağ gibi durmak suretiyle çok daha yenilikler, ilkler yapacağız” dedi.

MİLLETVEKİLİ KAYATÜRK: SEÇİMDE İSTEDİĞİMİZİ ELDE EDEMEDİK

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İsrail’in Filistin’e saldırılarını lanetleyerek sözlerine başladı. kayatürk, seçime dair de konuşarak mesuliyeti kabul etmeleri gerektiğinin altını çizerek, “Biz bir seçim yaşadık. Maalesef seçimde istediğimizi elde edemedik. Biz mesuliyeti kendimizde kabul ettik. Ama tekrar çok hızlı bir şekilde ayağa kalkacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bizim eksiklerimiz, kusurlarımız olabilir bunları gidermek için de el birliği de çalışacağız. Öncelikle de bunun mesuliyetini kabul edeceğiz. Biz hepimiz bu mesuliyetin farkındayız. Bizim burada sağlam çıkmamız gereken bir yer var; kucaklaşmak zorundayız. Yoksa ayağa kalkmanın mümkün olmayacağını ben çok net bir şekilde söyleyeyim” diye aktardı. 

“BU SAATTEN SONRA BİRBİRİMİZE DÜŞMENİN ANLAMI YOK”

Kayatürk, seçim döneminde herkesin elinden geleni yaptığını dile getirerek, “İlçe başkanlarımız burada, belediye başkanı adaylarımızın hepsi çok iyi bilmelidir ki ilçe başkanlarımızın onayı olmadan onlar belediye başkan adayı olamayacaklar. Belediye başkan adaylarımız çok iyi bilsin ki ilçe başkanlarımız canla başla çalıştılar, ellerinden geleni yaptılar. Belediye başkan adaylarımız da gerçekten canla başla seçilebilmek için ellerinden geleni yaptılar. O nedenle bu saatten sonra birbirimize düşmenin anlamı yok. Biz önümüze bakacağız, doğru olanı yapacağız, doğru olanı yapmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız” ifadelerini kullandı. 

“TEŞKİLATLARIMIZLA KUCAKLAŞMAMIZ LAZIM”

Kayatürk, ne yapmaları gerektiğini masaya yatıracaklarını aktararak, “Şunu eleştirmek zorundayız, bunu eleştirmek zorundayız diyen arkadaşlarımız bize en büyük sıkıntı yaşatan arkadaşlarımızdır. Bunu bilmesi lazım. O nedenle bir kere bizim öncelikle huzura ihtiyacımız var. Biz Van teşkilatları olarak bugüne kadar Van’da siyaset yapmış bütün arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz, bu meseleyi başından sonuna kadar tek tek konuşacağız, tartışacağız. Sadece geçmiştekileri değil, bundan sonra da ne yapmamız gerektiğine dair bu konuları masaya yatıracağız. Teşkilatlarımızla kucaklaşmamız lazım” diye konuştu.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ