Programda açılışında Hamas lideri Haniyye’nin şehit edilmesi ile sözlerine başlayan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, İsrail’i kınayarak şu ifadeleri kullandı, “Konuşmama başlamadan önce Filistin davasının, Gazze mücadelesinin en önemli miğferlerinden biri olan İsmail Haniyye’nin şehit eden katil İsrail’i kınıyor, ahdini gerçekleştirip Gazze halkı için şehit olan Haniyye’ye rahmet diliyorum. Allah Gazze halkına, Filistin halkına yardımcı olsun. Dilerim İsrail’in kahrolduğu, Filistin’in muzaffer olduğu günleri görecek ve bu güzellikleri şahitlik edeceğiz. Bu konuda kıymetli önderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın kıymetli duruşunu ve İsrail’e karşı net mesajlar verip dik duran tavrının önemini bir kez daha anlıyoruz” diye belirtti.

Van’da ortalama yaşam süresi belli oldu! Van’da ortalama yaşam süresi belli oldu!

GÜRAY, ERDOĞAN’IN KÜRESEL ÇIKIŞLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin konusundaki net duruşunu aktaran Güray şunları söyledi: “Dünyanın batıdaki kapitalist güçlerin ve emperyalist ülkelerin sözünden çıkmaya cesaret etmediği, gözlerinin kör dillerinin sağır olduğu ilk günden bu yana doğru bildiği gerçekleri dile getirmekten vazgeçmeyen, yıllar önce 2009’daki Davos zirvesinde katil İsrail’in mazlum halklara yönelik zulmünü bağıra bağıra dile getiren, her Birleşmiş Milletler Meclisinde haykıra haykıra “Dünya 5’ten büyüktür” diyerek zulmün merkezinde “Dur” diyebilen ve somut adımlar atabilen bir liderin izinde gitmeye devam etmek gerektiğinin önemini ve kıymetini anlıyor, anlamaya devam ediyoruz. Böyle bir liderin hem dünyada tesis etmeye gayret ettiği barış ortamı, hem de ülkenin Ortadoğu coğrafyasında kan ve gözyaşı eksik olmazken ülkesi için verdiği mücadele ve ülkeyi her anlamda 20 yılı aşkın bir süredir dünyanın etkisi yadsınamaz ülkeleri haline getirmesi bizim için örnek alınması gereken bir duruştur.”

“SON SEÇİMLER BİZİM UMUDUMUZU ASLA KIRMAMALI”

Elde edilen seçim sonucunun kimsenin umudunu kırmaması gerektiğinin altını çizen Güray, “Bugün yerel ölçekte de ihtiyacımız olan Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu duruşun ve düsturun kıymetin bilen bir yol haritası ile çalışmaktır. Geçirmiş olduğumuz genel ve yerel seçimler sonrası yaşadığımız süreçler, elde ettiğimiz sonuçlar bizlerin umudunu asla ve kat’a kırmamalıdır. Birilerinin partimizin güç kaybetmesi, iktidarının son bulması ve Türkiye’nin yeniden vesayet dönemlerinin, kısıtlamaların ve yasakların yaşandığı dönemlerin zihniyeti ile yönetilmesi yönündeki hevesini görüyoruz. Elbette ki biz günümüz Türkiye’sini şu an tüm dünya ülkelerinin meselesi olan aşırı özgürlük meselesi çatısı altındaki yıkım ve çöküşlere teslim etmeyeceğiz. Fakat takdir edersiniz ki bunu istemek ve dilemek yetmiyor” ifadelerini kullandı.

“KIRGINLIK VE DARGINLIKLAR SON BULMALI”

Güray, kırgınlık ve dargınlıkların son bulması gerektiğini belirterek, “Bugün siyasete ömrünü vermiş, Ak Parti’nin mücadelesinin en önemli miğferi olmuş, Erdoğan’ın yürüdüğü yolun yolculuğunu yapmış çok kıymetli isimler var. Bu isimlerin varlığı bizim en büyük güç ve motivasyonumuzdur. Ben şeref duyarak yürüttüğüm bu il başkanlığı görevimi ifa ederken yıllar boyunca oluşmuş ya da oluşmuş olması muhtemel kırgınlık, dargınlık ve ayrılıkların artık son bulması gerektiğini bugün burada bir kez daha belirtmek ve burada olan tüm büyüklerim ve partililerimden büyük bir kenetlenmeye dönüşmesini arzu ediyorum” dedi. Güray, “Müslüman coğrafyasında yaşanan zulümler, mazlum halkların yaşadığı büyük yıkımlar ve bu yıkımları yaşatanların ortaya koyduğu yıkıcı politikalar varken bizim Erdoğan gibi kararlı ve net duruş sergileyen liderlere olan ihtiyacımız daha da artmaktadır. Yine ülkemizin, ilimizin ve her bir ilçemizin AK Parti’ye olan ihtiyacının ne derece yüksek olduğu, AK Parti politikalarından mahrum kalan kent ve vatandaşlara maruz görülen tavırlar hepinizin malumudur” dedi.

DEM PARTİ’NİN VE SİYASETÇİLERİNİN BU KENTE SUNDUKLARI BİR KAZANIM YOK”

“İlimizde Dem Parti’nin kazandıktan sonra ortaya koyduğu uygulamalar, yaşatmak istediği baskılar ve diğer tüm olumsuzluklar ortadadır. Kazanır kazanmaz emekçileri işten çıkarmakla işe koyulup bunun dışında hiçbir politika uygulamayan, kente bir çivi çakılması ile ilgili herhangi bir politika ortaya koyamayan, varlığını sadece kaos ve karmaşadan almaya çalışarak idame ettirmeye çalışan Dem Parti’nin ve siyasetçilerinin bu kente sunacakları bir kazanım olmayacağı bir kez daha net bir şekilde görülmüştür. Bu zihniyet sadece Van’a değil, bu kadim coğrafyadaki tüm kentlere kaybettirmekte, güven ortamlarına zarar vermektedir” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN GÜRAY’DAN BERABERLİK VURGUSU

Güray, birlik ve beraberlik mesajı vererek sözlerini şöyle tamamladı: “Bunu bir kez daha gördükten ve tecrübe ettikten sonra sanırım bu yöndeki seçimlerin yanlışlığını ve zararlarını hep birlikte görüyor ve tecrübe ediyoruz. Genelde bugün Müslüman ülkelerin yaşadığı büyük zulümleri yaşamamak, ülkesel ve yerel ölçekte ise dünyaya kafa tutabilen bir dirayete sahip olan bir Türkiye hedefini yürütebilmek için bizim AK Parti’ye ve Erdoğan’a ihtiyacımız var. Bu inanç doğrultusunda sizlerin de desteği bizler için kıymetli ve önemlidir. Sizleri yanımızda görmek, sizlerle beraber yol yürümek istediğimizi ifade eder, toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim.”

Muhabir: FATMANUR POLATCAN-HAKAN İZGİ