Van Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Havva Duran’dan Büyükşehri Belediye meclisini günlerdir meşgul eden su zammı ile ilgili açıklama geldi. 

AK PARTİ GRUP BAŞKANI DURAN’DAN AÇIKLAMA

Van Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Havva Duran’dan konuyla ilgili açıklama geldi. Duran, 9 ilçede su fiyatlarının 4 ilçeye göre daha ucuz olduğunu ve o ilçedeki su fiyatlarının 9 ilçedeki su fiyatlarına inmesi için meclise önerge verdiklerini ve bu önergenin kabul edilmediğini dile getirdi.

DURAN: MECLİSE 2 ÖNERGE VERDİK

Duran, yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde AK Parti grubu olarak meclise iki önerge sunduk. 9 tane ilçemiz suyu biraz daha ucuz içiyordu. İpekyolu, Tuşba, Edremit ve Erciş ilçeleri suyu diğer 9 ilçeye göre daha pahalı içiyorlar. Bu 4 ilçenin de diğer ilçeler gibi daha ucuza içmesi adına meclise önerge sunduk. Diğer bir önergemiz de eşitlenen tüm ilçelere yüzde 25 indirim talep ettik” dedi. 

Meteoroloji saat verip uyardı: Hakkari ve Van dikkat! Meteoroloji saat verip uyardı: Hakkari ve Van dikkat!

“ÖNERGEMİZ KABUL EDİLMEDİ”

Tüm ilçelerde su fiyatının artık aynı olduğunu belirten Duran, “4 ilçenin su fiyatlarının ucuzlamasının imkansız olduğunu söylediler. Önergemizi kabul etmediler. 9 tane ilçenin su fiyatını da 4 ilçenin su fiyatına çekip bunu eşitlediler. 9 ilçenin su fiyatı 4 ilçenin su fiyatına endekslendi. Şu an tüm ilçelerde su fiyatı aynı” diye aktardı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ