Fenerbahçe'den derbi biletleri için uyarı! Kombine iptal edildi Fenerbahçe'den derbi biletleri için uyarı! Kombine iptal edildi

Van İl Başkanlığınca Edremit ilçesindeki Uygulama Oteli konferans salonunda düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Yavuz, herkesin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında kenetlenmesi gerektiğini söyledi. Toplantıya AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İlçe başkanları ve birçok partili katıldı.

Hükümetleri döneminde başörtü yasağının kaldırılması ve özgürlüklerin genişletilmesi için önemli adımların atıldığını söyleyen AK Parti Genel başkan Yardımcısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz,  “Özgürlük alanlarını genişletirken, engelleri kaldırırken Sayın Cumhurbaşkanı'mız her seferinde ölümü göze aldı. Ölümü göze almasaydı, kefenini giyerek önümüze geçmemiş olsaydı bütün bunlar olmazdı. Bir başka yasaklarla mücadelemiz de Ayasofya'dır. Ayasofya sadece bir caminin ibadete açılması değildir. Bir camiden öte anlam ifade eder. Birçok sebebi var. Bir anlamı da hükümranlık yetkinizin izharıdır. Başörtüsü gibi Ayasofya'yı ibadete açmanın adı da ölüme gitmek demektir. Onu da yine bir yiğit göze aldı ve elhamdülillah Ayasofya açıldı. Bütün bunları yaparken hem içeride hem dışarıda birtakım mücadeleler veriyoruz.” Dedi.

“BU SAATTEN SONRA BİRBİRİMİZE DÜŞMENİN ANLAMI YOK”

Kayatürk, seçim döneminde herkesin elinden geleni yaptığını dile getirerek, “İlçe başkanlarımız burada, belediye başkanı adaylarımızın hepsi çok iyi bilmelidir ki ilçe başkanlarımızın onayı olmadan onlar belediye başkan adayı olamayacaklar. Belediye başkan adaylarımız çok iyi bilsin ki ilçe başkanlarımız canla başla çalıştılar, ellerinden geleni yaptılar. Belediye başkan adaylarımız da gerçekten canla başla seçilebilmek için ellerinden geleni yaptılar. O nedenle bu saatten sonra birbirimize düşmenin anlamı yok. Biz önümüze bakacağız, doğru olanı yapacağız, doğru olanı yapmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız” ifadelerini kullandı.

“DİLERİM İSRAİL’İN KAHROLDUĞU, FİLİSTİN’İN MUZAFFER OLDUĞU GÜNLERİ GÖRECEĞİZ”

Gazze mücadelesinin en önemli miğferlerinden biri olan İsmail Haniyye’nin şehit eden katil İsrail’i kınayarak konuşmasına başlayan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, “Konuşmama başlamadan önce Filistin davasının, Gazze mücadelesinin en önemli miğferlerinden biri olan İsmail Haniyye’nin şehit eden katil İsrail’i kınıyor, ahdini gerçekleştirip Gazze halkı için şehit olan Haniyye’ye rahmet diliyorum. Allah Gazze halkına, Filistin halkına yardımcı olsun. Dilerim İsrail’in kahrolduğu, Filistin’in muzaffer olduğu günleri görecek ve bu güzellikleri şahitlik edeceğiz. Bu konuda kıymetli önderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın kıymetli duruşunu ve İsrail’e karşı net mesajlar verip dik duran tavrının önemini bir kez daha anlıyoruz. Dünyanın batıdaki kapitalist güçlerin ve emparyalist ülkelerin sözünden çıkmaya cesaret etmediği, gözlerinin kör dillerinin sağır olduğu ilk günden bu yana doğru bildiği gerçekleri dile getirmekten vazgeçmeyen, yıllar önce 2009’daki Davos zirvesinde katil İsrail’in mazlum halklara yönelik zulmünü bağıra bağıra dile getiren, Her Birleşmiş Milletler Meclisinde haykıra haykıra “Dünya 5’ten büyüktür” diyerek zulmün merkezinde “Dur” diyebilen ve somut adımlar atabilen bir liderin izinde gitmeye devam etmek gerektiğinin önemini ve kıymetini anlıyor, anlamaya devam ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Muhabir: ŞABAN BEYAZSAÇ - FATMANUR POLATCAN