Son dakika! Vanspor’da kongre tarihi belli oldu Son dakika! Vanspor’da kongre tarihi belli oldu

2010 yılında başlamasına rağmen hayata geçirilmesi yılan hikâyesine dönen Van Çevre Yolu ile ilgili gelişmeler sürüyor. 10 yılı aşkın bir süreden sonra yapımı hız kazanan yol ile ilgili teknik çalışmalardan sonra, 11 Haziran 20023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van ziyareti ile birlikte temel atma töreni düzenlenmiş ve daha sonra Van Valisi Ozan Balcı ile birlikte birçok kez gündeme gelmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Van Milletvekillerinin kendisinin yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesine cevap verirken, Bakan Uraloğlu yanıtında Çevre Yolu ile ilgili de bilgi verdi.

Van çevre yolu 1

BAKAN URALOĞLU’NDAN VAN ÇEVRE YOLU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Milletvekilleri Pervin Buldan, Zülküf Uçar, Mahmut Dindar, Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Gülderen Varli ve Sinan Çiftyürek; Van'ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan yol sorununa ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi vermişti. Bakan Uraloğlu milletvekillerin soru önergesini yanıtlarken, yanıtında Van Çevre Yolu’nun akıbeti ile ilgili de bilgi verdi.

çevre yolu MANŞET (2)

“ÇALIŞMALAR İŞ PROGRAMI VE BÜTÇE İMKÂNLARI DOĞRULTUSUNDA DEVAM ETMEKTEDİR”

Bakan Uraloğlu yanıtında Van Çevre Yolu’na da dikkat çekerek, “Van Çevre Yolu projesi; 41 kilometre uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardındadır. Yolun 15,5 kilometrelik kesimi tamamlanmış, kalan kesimlerde çalışmalar iş programı ve bütçe imkânları doğrultusunda devam etmektedir. Diğer taraftan; Van ilinde yapımı devam eden projelere ve bu projelere ait bilgilere Resmi Gazetede yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programından ulaşılabilmektedir. Söz konusu projelerin yapım çalışmaları ise, iş programı doğrultusunda devam etmektedir” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-HAKAN İZGİ