Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşah Orhan, 2018 yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Gevaş-Bahçesaray arasında 9 kilometre uzunluğunda iki yeni tünel yapılacağını açıklamıştı. Orhan, çalışmanın bittiğini, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın projenin ihalesini yapacağını belirtmişti. Ancak aradan yıllar geçse de tünel henüz yapılmadı. DEM Parti Van Milletvekilleri tünelin akıbeti ile ilgili TBMM’ye bir soru önergesi verdi. Bakan Uraloğlu milletvekillerin soru önergesini yanıtlarken, yanıtında Gevaş ve Bahçesaray ilçeleri arasında ulaşımı sağlamak amacıyla tünel alternatifi için fizibilite çalışmaları devam ettiğini açıkladı.

Bakan Abdulkadir U R A L O G L U 2 1024X523

BAKAN URALOĞLU’NDAN BAHÇESARAY YOLU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Milletvekilleri Pervin Buldan, Zülküf Uçar, Mahmut Dindar, Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Gülderen Varli ve Sinan Çiftyürek; Van'ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan yol sorununa ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi vermişti. Bakan Uraloğlu milletvekillerin soru önergesini yanıtlarken, yanıtında Gevaş ve Bahçesaray ilçeleri arasında ulaşımı sağlamak amacıyla tünel alternatifi için fizibilite çalışmaları devam ettiğini açıkladı.

BAKAN URALOĞLU:  21 YILDA VAN’DA TOPLAM 597 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPILDI

Bakan Uraloğlu, 21 yılda Van’da toplam 597 kilometre bölünmüş yol yapıldığını dile getirerek, “Van ilimizde önceki yıllarda 36 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2003-2024 yılları arasında 561 kilometre daha yapılarak toplamda 597 kilometre bölünmüş yol ağına ulaşılmıştır. Van ilimizdeki 1.101 kilometre uzunluğundaki yol ağının yüzde 54’ü bölünmüş yollardan oluşmaktadır. (Van-Çatak) Ayrım-Bahçesaray İl Yolu 42 kilometre uzunluğundadır. Aşırı yağışlar esnasında kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu bölgede çığ tehlikesinin bulunduğu kesimlerde yolda kimsenin kalmadığının kontrolü yapıldıktan sonra, yol trafiğe kapatılarak trafik, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla bakım-onarım çalışmaları rutin olarak yapılmaktadır. Yolun güvenlik amacıyla kapalı olduğu süre zarfında trafik akışı Bitlis'in Hizan ilçesindeki alternatif yola yönlendirilmektedir” dedi.

Eşbaşkan Zeydan, Süphan Mahallesi’nde halkla buluştu Eşbaşkan Zeydan, Süphan Mahallesi’nde halkla buluştu

AA-20231228-33294960-33294952-VANBAHCESARAY_KARA_YOLUNDA_DUSEN_CIGLAR_TEMIZLENIYOR

“GEVAŞ-BAHÇESARAY İLÇELERİ ARASINDA ULAŞIMI SAĞLAMAK AMACIYLA TÜNEL ALTERNATİFİ İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Uraloğlu yanıtında Gevaş ve Bahçesaray ilçeleri arasında ulaşımı sağlamak amacıyla tünel alternatifi için fizibilite çalışmaları devam ettiğini açıklayarak, “Van-Bahçesaray yolunda 1.400 metre uzunluğundaki kar tüneli; 2016 yılında projesine uygun olarak tamamlanarak hizmete açılmıştır. Karayolları Genel Müdürlüğünün tüm projeleri, fizibilite ve ÇED raporları doğrultusunda yapılmakta olup Gevaş ve Bahçesaray ilçeleri arasında ulaşımı sağlamak amacıyla tünel alternatifi için fizibilite çalışmaları devam etmektedir” diye aktardı.

Kaynak: ŞEHRİVAN ÖZEL: FATMA NUR POLATCAN-ZENÜN YEŞİL