ŞEHRİVAN ÖZEL - 10 yılı aşkın süredir tamamlanması beklenen son birkaç yıldır da çalışmaları adeta durma noktasına gelinen Van-Şırnak Karayolu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Van-Şırnak Karayolundaki çalışmalar birçok kez durma noktasına geldi, birçok kez de bitiş tarihi değişti.

11 YILDIR TAMAMLANMAYI BEKLİYOR

Geçtiğimiz haftalarda yapım çalışmaları tamamen duran ve bölge halkının büyük tepki göstermesi ile neticelenen Van-Şırnak Karayolu Projesi ile ilgili yeni bir gelişime daha yaşanırken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeniden ihale edilecek olan ve 11 yıldır tamamlanamayan Van-Şırnak Karayolu’nun yeni bitiş tarihini açıkladı.

YENİDEN İHALE EDİLECEK

Yolun durduğu ve çalışmaların bittiği haberleri sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun bizzat ziyaret ettiği ve son bilgileri paylaştığı yol ile ilgili önümüzdeki günlerde yapılacak olan yeni ihale ile sürecin yeniden başlaması bekleniyor. Toplamda 351 kilometrelik bir güzergahı 167 kilometreye düşürecek yolun 20-25 milyar TL gibi bir bütçe ile yapılıp tamamlanacağını duyuran Bakan Uraloğlu, Bittiğinde ise yıllık 4 buçuk milyar TL’ye yakın bir tasarruf sağlayacak yolun 21 Ağustos ayında kalan işleri üzerinden ihaleye çıkacağını söylemişti.

Uraloglu 2175077

Van’ın yıpranan kilimleri hediyelik eşyaya dönüştürülüyor Van’ın yıpranan kilimleri hediyelik eşyaya dönüştürülüyor

TARİH YENİDEN DEĞİŞTİ

Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak yolda ihale sürecinin ardından çalışmaların başlamasının heyecanı yaşanırken Bakan Uraloğlu, yolun bitişi ile ilgili olarak ise; “Burada hedefimiz 2028 sürecinde inşallah, gerçekçi konuşalım, hedefimiz ve gayretimiz bitirmektir. 11 yılda bu kadar yapıldı, geri kalanı da şu kadar yılda yapılır hesabı doğru bir hesap değildir. Biz de bütün ekibimizle, siyasetçi ve ilimizin yöneticileriyle bunu beraberce inşallah takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Necmettin Dursun