TFF 2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluk yarışında son düzlüğe girilirken Vanspor’da şampiyonluk hesapları yapılmaya devam ediliyor. Ligin bitimine iki hafta kalırken lider Esenler Erokspor ile Vanspor arasında iki puanlık fark bulunuyor. Peki, Vanspor nasıl şampiyon olur? İşte kalan maçlara göre Vanspor’un şampiyonluk hesapları…

ŞAMPİYONLUK UMUTLARI SON İKİ HAFTAYA KALDI

Şampiyonluk yarışında son düzlüğe girilirken Vanspor, Beyoğlu karşısında kritik bir galibiyet daha alarak hem lider Erokspor ile olan puan farkını korudu hem de şampiyonluk umudunu son haftalara taşıdı. İstanbul'da Necmi Kadıoğlu Stadında Beyoğlu Yeni Çarşı'ya konuk olan Vanspor, Burak Kavlak ve Harun Kavaklıdere'nin attığı golleriyle 2-0 kazanarak bitime iki hafta kala şampiyonluk umudunu son haftalara bıraktı.

Whatsapp Image 2024 04 21 At 13.42.58

VANSPOR, LİG İKİNCİLİĞİNİ GARANTİLEDİ

Vanspor da bir yandan şampiyonluk hesapları yapılmaya devam edilirken bir yandan da lig ikinciliğini garantilemek için mücadele ediyor. Vanspor, Beyoğlu karşısında aldığı galibiyetle ve Bucaspor’un da lider Erdokspor’a kaybetmesiyle hem lig ikinciliğini hem de Play-Off mücadelesine 3.Tur’dan katılmayı garantileyen Vanspor, kalan iki maçını da kaybetme bile lig ikinciliğini garantiledi. Vanspor, aldığı galibiyetin ardından puanını 75’e çıkarırken Bucaspor ise 69 puanda kaldı. Vanspor, Bucaspor’u her iki maçta da 1-0’lık skorlarla mağlup ederek 2’li averajda Bucaspor’a üstünlük ele aldı.

"BUCA, ŞAMPİYONLUĞA HAVLU ATTI”

Vanspor'un şampiyonluğu için büyük öneme sahip olan diğer maçta Bucaspor sahasında Erokspor'u konuk etti. Lider Erokspor, deplasmanda Bucaspor’u 2-1 yenerek İzmir ekibinin şampiyonluk umutlarını bitirdi.

VANSPOR, NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Ligin bitimine 2 hafta kalırken Erokspor ile Vanspor arasındaki şampiyonluk yarışı nefes kesiyor. Lider Esenler Erokspor deplasmanda Bucaspor’u 2-1 yenerek hem Bucaspor’un şampiyonluk umutlarını bitirdi hem de şampiyonluk için büyük bir adım attı. Şampiyonluğu bir diğer adayı Vanspor ise İstanbul’da Beyoğlu Yeni Çarşı Spor’u deplasmanda 2-0 yenerek şampiyonluk umutlarını son iki haftaya taşıdı.

Peki, Vanspor nasıl şampiyon olur? İşte şampiyonluk için şifreler…

1. SENARYO: Vanspor’un şampiyonluğu için iki kritik maç kalırken Vanspor ile Erokspor arasında iki averajda Erokspor önde bulunuyor. Lider Erokspor iki maçını kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Vanspor, şampiyon olabilmek için hem iki maçını kazanacak hem de lider Erokspor’un oynayacağı iki maçın en az 1’inde mağlup olmasını bekleyecek.

2. SENARYO: Vanspor’un şampiyonluğu için bir diğer senaryo ise Vanspor her iki maçını kazanacak Erokpor kalan iki maçtan beraberlikle ayrılması durumunda şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

3. SENARYO: Lider Erokspor’un kalan iki maçtan 4 puan çıkarması durumunda Vanspor ile Erokspor’un puanları eşitlenecek. Puan eşitliğinde 2’li averajda Vanspor’a üstün olan Erokspor, şampiyonluğunu ilan edecek. Vanspor'un şampiyonluğu için Erokspor'un her iki maçı ya berabere bitirmesi ya da kalan maçlarından en az birinde yenilmesi gerekecek.

PLAY-OFF SİSTEMİ NASIL OLACAK, VANSPOR KAÇ MAÇ OYNAYACAK?

Bursaspor-Vanspor maçını canlı yayınlayacak kanal belli oldu! Bursaspor-Vanspor maçını canlı yayınlayacak kanal belli oldu!

Vanspor’un play-off’a kalması durumunda play-off sistemine 3. Turdan dahil olacak ve 3. turda çift maç eleme usulüyle 2 maç oynayacak. Vanspor’un tur atlamsı durumunda Kırımızı Gruptan gelen takım ile 1. Lig’e çıkmak için final maçına çıkacak.

Her iki grupta grup içi Play-Off müsabakaları 3 tur üzerinden oynanacak ve üç tur sonunda her iki gruptan birer takım Play-Off finale çıkacak.

Beyaz ve Kırımızı grupta 2, 3, 4, 5 ve 6. sıradaki takımlar Play-Off mücadelesi verecek normal sezonu 2. sırada bitiren takımlar doğrudan 3. Turdan Play-Off’a dahil olacak.

1. Tur maçları her iki grupta 3. ile 6., 4. ile de 5. takımlar tek maç eleme usulüne göre maçlar oynanacak, ligi 3 ve 4. Sırada bitiren takımların sahasında oynanacak.

1.Tur maçlarını kazanan takımlar ikinci tura yükselecek 2. Tur’da çift maç eleme usulüne göre ve ilk maçlar sıralamada daha altta yer alan takımların sahasında oynanacak.

2. Tur maçlarını kazanan takımlar 3. turda lig 2.'si olan takımların rakibi olacak.

3. Tur maçları çift maç eleme usulüne göre ve ilk maçlar 2. turdan gelen takımların sahasında oynanacak.

Beyaz ve Kırımızı grupta 3. Tur maçları sonucunda tur atlayan 1'er takım, tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanacak ve final maçını kazanan takım Spor Toto 1. Lig'e yükselen üçüncü takım olacak.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN