ŞEHRİVAN ÖZEL- FATMA NUR POLATCAN

Kaderi Çevre Yolu’ndan, Van AVM’den ve yarım kalan birçok projeden farklı olmayan Van’daki çok katlı otopark projesi geçen zaman içerisinde çok katlı bir zarara dönüştü. 13 yıllık zaman dilimi içerisinde önce çok katlı otopark olarak tasarlanan fakat yıllarca açılamayan, daha sonra iş merkezine dönüştürülen fakat bu projesi de nihayete ermeyen bina, Van’ın kalbindeki koca bir utanca dönüştü. Bina hem maddi hem manevi anlamda ciddi bir zarara dönüşürken Şehrivan’ın görüntülediği binanın son hali şok etti. Tıpkı tamamlandıktan sonra çürümeye terk edilen Adliye Lojmanları gibi harap hale gelen binanın yıkık dökük hali dikkat çekerken geleceği belli olmayan bina ilgili konuşan vatandaşlar da bu ayıbın artık son bulması gerektiğini vurguladı.

BÜYÜK PARALAR HARCANDI, KADERİ DİĞER BİTMEYEN PROJELERE BENZEDİ!

Katlı otopark olarak temelleri atılan daha sonradan satışa çıkarılan ve alıcı bulamayınca alışveriş merkezine dönüştürülen o bina ile alakalı henüz bir çalışma başlatılmazken, binanın son hali adeta pes dedirtti. Şehrivan, binanın içerisine girerek son halini gözler önüne serdi. Binanın tavanının tamamen yıkılması dikkatlerden kaçmazken, kirden ve kötü kokudan içeriye girilmez hale geldi. Bina yıkılmaya mahkum edilirken zamanında milyonlarca liraya mal olan, daha sonra da revize projelerle çok büyük bütçelerin heba edilmesine sebep olan binanın bundan sonra ne olacağı ise belirsizliğini koruyor.

“ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN”

Nedim Taşkın adlı vatandaş,  “Tamamen bitmiş bu çok katlı otoparkın işletimiyle işyerleri ihaleye açıktı. Satıldı. Satıldıktan sonra her ne hikmetse bir anda satışlar durduruldu. Projeler değiştirildi. 2017’den bu yana işyerlerimizi açamıyoruz. Eğer o gün açmış olsaydık şu an sıkıntılarımız olmazdı. Bir gelirimiz olurdu. Şu an çok mağduruz. Bu bina şu an kaderine terk edilmiş durumda. İçerisini pislik götürüyor. Tavanı çökmüş durumda. Kokudan içerde durulmuyor. Ben yetkililere şunu söylüyorum; elinizi vicdanınıza koyun. Bu bina çok katlı otopark iken nasıl AVM’ye dönüştürdünüz? Madem AVM olacak neden tadilat yapılmıyor? Bizim bu mağduriyetimiz ne zamana kadar sürecek? Van halkının parası neden boşa gidiyor? Yazık değil mi buraya” dedi.

“VANLILARIN PARASI YILLARDIR BOŞ YERE GİDİYOR”

Abdullah Bayram adlı vatandaş, “Burası yaklaşık 13 sene önce otopark diye yapıldı. Daha sonra AVM’ye dönüştürüldü. Buranın AVM’ye dönüşmesi için 12 milyon TL harcandı. Maalesef bu koca bina yıllardır burada çürümeyi bekliyor. Tavanları çökmüş, kokudan ve pislikten içeriye giremiyor insan. Vali Balcı göreve başladığında burada incelemelerde bulundu, buranın tadilattan geçeceğini söyledi ama maalesef şu an bir tadilat söz konusu değil. Vanlılar yıllardır bu sorunlarla uğraşıyor. Vanlıların parası yıllardır boş yere gidiyor. Yazık, günah” ifadelerini kullandı.

Doğal gaz tarifesinde değişikliğe gidilmedi! Doğal gaz tarifesinde değişikliğe gidilmedi!

13 YILDA ZARAR KATLANDIKÇA KATLANDI

Yıllarca otopark olarak açılması beklenen proje, uzun bir inşa sürecinden sonra açılmadan farklı bir projeye dönüştürülmüştü. 2010 yılında çalışması başlayan proje atıl durumda iken, önceki yıllarda iş merkezine dönüştürülmüştü. 12 milyon TL’lik ciddi bir yatırım ile alışveriş merkezine dönüştürülen ve içerisi değişen bina en son Van Valisi Ozan Balcı'nın göreve başlar başlamaz bir kez daha gündem olmuştu. O dönem binada incelemelerde bulunarak çok katlı otoparkın tadilatının yapılarak bodrum katlarının otopark, üst katlarının ise gençlik merkezi, dershane, etüt merkezi, dene yap atölyeleri olarak hizmete açılacağını açıklamıştı. O tarihten sonra da bir adım atılmayan iş merkezi hala çürümeye terkedilmekten kurtulmayı beklemeye devam ediyor.

Editör: Necmettin Dursun