ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-AYDAN KAYHAN

Hem yerli turizmde hem de yabancı turizmde hareketli kentlerden birisi olan Van için tanıtıma katkı sunacak etkinlikler yapılmaya devam ediyor. Kamu kurumlarının dışında özel kurum ve kuruluşlar da bireysel çabaları sürdürürken ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen “Van Tanıtım Günleri” için hazırlıklar başladı. Yaklaşık 16 milyon nüfusa sahip olan İstanbul’da Van’ı tanıtmak isteyen Van Dernekler Federasyonu (Van FED) tarafından 23-26 Kasım tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da Van Tanıtım Günleri yapılacak. Vanlıları bir araya getirecek programda kentin yemeklerinden oyunlarına, el sanatlarından turistik yerlerine kadar her şeyi tüm ayrıntılarıyla tanıtılacak.

BAŞKAN YAĞIZ, TANITIM GÜNLERİ ÖNCESİ VAN’A GELDİ

Kentin İstanbul’da tanıtılması için çabalar sürerken İstanbul’daki tanıtım günleri için İstanbul’da yapılan hazırlıklar yapılmaya devam ediyor. İstanbul’da tanıtım günlerinin hazırlığını yapan ve Van Tanıtım Günleri öncesi kente gelip kentteki destekleri toplamaya çalışan Van FED Başkanı Mehmet Fatih Yağız, gazetecilerle bir araya gelerek program ile ilgili bilgilendirme yaptı. Toplantıda konuşan Van FED Başkanı Mehmet Fatih Yağız, Van’ın tanıtımı için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek, “Ben değil biz anlayışıyla, ortak akılla bir şeyleri yapmak istiyoruz” dedi.

VAN İKİNCİ KEZ İSTANBUL’DA TANITILACAK

İstanbul’da yapılacak olan 2. Van tanıtım günleri etkinlikleri başlıyor. Çalışmalar kapsamında Van’a gelen Van FED Başkanı Fatih Yağız, yapılacak büyük organizasyon için değerlendirmelerde bulundu. Van Dernekler Federasyonu (Van FED) tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Van tanıtım günleri hazırlıkları sürüyor. 23-26 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak tanıtım günleri için kentte gelen Van FED Başkanı Fatih Yağız, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Borsa günü rekorla kapattı! Borsa günü rekorla kapattı!

İSTANBUL’DA ‘VAN’ RÜZGÂRI ESECEK!

Toplantında konuşan Van FED Başkanı Fatih Yağız, yaptıkları çalışmalardan söz ederek, “Şimdiye kadar Van FED olarak ciddi işler yaptık. Yaklaşık 1 buçuk senede bir futbol turnuvası yaptık. Onlarca çocuğu toplayarak bir futbol turnuvası yaptık. 45 il arasında 2’nci olduk. Kupayı federasyonumuza getirdik. Belediyenin koyduğu bütçeyle o çocuklarımızı yararlandırdık. Bununla birlikte bir iftar programı verdik. İlkini verdik. Yüzde 60’ı aile ve kadınlardan oluşan bir iftar programı düzenledik. Bir yayla şenliği yaptık. Devasa bir sahnede 35 sanatçı yayla şenliğinde program yaptı. 14 bin 800 kişi oraya katılım sağladı. 20 bin yardım kolisini dağıttık. Yüzlerce hemşehrimizin kira ve yurt dışından alınan ilaçlarını karşıladık. 600 öğrenciye burs verdik. Çok ciddi işler yaptık” dedi.

“ORTAK AKILLA BİR ŞEYLER YAPMAK İSTİYORUZ”

Başkan Yağız, programın içeriğine değinerek, “Van Tanıtım Günleri’nin ilkini geçen sene yaptık. İnanılmaz derece talep oldu. Çok büyük emek verdik. Gece gündüz çalışarak iyi işler yapıyoruz. Bizim amacımız Van’ı diğerlerine tanıtmak. Karadenizlilere, Egelilere, İç Anadolu’ya tanıtmak. Geçen sene birçok insan programa gelmişti. Bu sene de Rewşan Çelik ve Haluk Levent programda yer alacak. 4 gün boyunca folklor ekibimiz programda olacak. Programda kadın kooperatifleri olacak. Ben değil biz anlayışıyla, ortak akılla bir şeyler yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.