31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 1 aydan fazla bir süre geçerken mazbalatarını alan Dem Partili belediye başkanları yerel yönetimlerde koltuğu devralarak çalışmalara başladı. Van Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal ikilisi yönetimde rol alırken ilk olarak kadrolaşmalarını tamamlayıp yeni yönetim şeması da oluşturuldu. Büyükşehir’de bir taraftan “Hayırlı olsun” ziyaretleri kabul edilirken bir taraftan da iş sezonunun bölünmemesi adına çalışmalar devam ettirilirken kent adına önemli bir buluşma gerçekleşti. Yoğun bir süreçten geçen Büyükşehir belediye eşbaşkanları 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla kentteki gazetecilerle bir araya gelerek ilk basın buluşmasını da gerçekleştirdi. Zeydan ve Şedal, kentteki sorunların gündemlerinde olduklarını belirterek, “Van’ı tüm dinamiklerle yöneteceğiz” dedi. Van için ortak akıl vurgusu sık sık yinelenirken bu kapsamda Van Kent Konseyi kurulması yönünde de açıklama da geldi.

 

ZEYDAN: BASIN BİZİ DENETLEYİP YAKINDAN TAKİP ETSİN

Programda konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, günün önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bugün 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü. Biz de bütün basın emekçilerinin gününü kutluyoruz. Basın toplumun kulağıdır, gözüdür, her şeyidir. Bir ülkenin demokratik özgürlük düzeyi basının özgürlük düzeyiyle ilgilidir. Bu toplantı bir tanışma toplantısı. Bizler Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları olarak basına çok önem veriyoruz. Basının bir kentin gözü, kulağı olduğunu biliyoruz.”

Yapay Zekâ bir ilke imza attı! Yapay Zekâ bir ilke imza attı!

“EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİ BİZE GÜÇ KATAR”

“Basının yönetim kademesinde olanları, topluma daha iyi hizmet yapma konusunda denetlemesi lazım. Basının bizi denetlemesini, yakından takip etmesini şeffaflık ilkesi doğrultusunda önemli ve değerli buluyoruz. Basının attığımız her adımda, yaptığımız her icraatta bizi yakından takip etmesini, varsa kentin aleyhine bir eksiklik bunu açıklıkla yazıp dile getirmelerini ve bu eksikliklerin giderilmesi konusunda bize güç katacaklarını belirtmek isteriz.”  

“VAN HALKI SEÇİMDE DEM PARTİ’Yİ SAHİPLENDİ”

Zeydan, 31 Mart seçimlerine değinerek, “31 Mart yerel seçimleri bir demokrasi şölenine dönüştü. Halkın iradesi tekrar tecelli etti. Bu seçimde halkımız kendi partisini DEM Parti’yi sahiplendi. DEM Parti, Van’da 13 ilçe ve büyükşehir olmak üzere 14 belediyenin 14’ünü kazanmıştır. Bu başarı gece gündüz, ev ev, sokak sokak çalışan partili arkadaşlarımızın, iradesini sahiplenen halkımızın ve bütün süreci halka ulaştıran sevgili basın emekçilerinin başarısıdır. Hem arkadaşlarımızı, hem halkımızı, hem de basın emekçilerimizi kutluyoruz” dedi.

“BU DAYANIŞMA TÜRKİYE KAMUOYUNUN DA GÜNDEMİNE OTURDU”

Zeydan, “31 Mart seçimlerinden hemen sonra ortaya çıkan irade gaspına karşı halkımız yeniden iradesini ezdirmeyeceğini, bununla birlikte demokratik hakkını kullanarak itirazını ortaya koymuştur. Bu onurlu ve görkemli duruşun sayesinde hem Van’da hem Türkiye’nin genelinde büyük bir dayanışma ortaya çıkmıştır. Van’da farklı siyasi partiler, farklı STK’lar, belki aynı düşüncede olmayan basın emekçileri herkes bu adaletsizliğin ve hukuksuzluğun karşısında durdu. Bu dayanışma Türkiye kamuoyunun da gündemine oturdu.”

5585Ca38 5B62 442B A944 95A59E335395

“85 MİLYON VATANDAŞIMIZ TEK YÜREK OLARAK BU ADALETSİZLİĞE KARŞI DURDU”

“Türkiye genelinde adaletten, hukuktan yana, demokrasiden yana vicdanlı siyasi partiler, STK’lar ve 85 milyon vatandaşımız tek yürek olarak bu adaletsizliğe karşı durdu. Bu dayanışma YSK’nın kararıyla adalet yerini buldu. Bu da Türkiye’nin bundan sonra geleceği açısından yeniden hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi adına, adaletin tesis edilmesi adına, birlikte onurlu özgür yaşam iradesinin büyümesi adına, demokrasinin gerçek anlamda kurumsallaşması adına bir umut oldu” ifadelerini kullandı.

ZEYDAN: VAN’I TÜM DİNAMİKLERLE YÖNETECEĞİZ

Zeydan, Van’ı tüm dinamiklerle yöneteceklerinin altını çizerek, “Kentimizle ilgili daha önce bazı açıklamalar da yapmıştık. Bunu peyderpey sizlerle de paylaşacağız. Kentimizi her zaman kentin dinamikleriyle yöneteceğimizi söyledik. Van’da yaşayan herkesle birlikte kentin bütün sorunlarını el ele vererek çözme noktasında ortak bir irade, toplumsal bir akılla Van’ı yöneteceğiz. Halkımızın hak ettiği hizmeti gece gündüz çalışarak halkımıza sunacağız. Sizin bunda katkınız çok olacaktır. Bunu birlikte çözeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

20Fd871C Eff0 4Eae 9B8B 0Dab8533Fa31

ŞEDAL: 14’TE 14 YAPARAK TARİHTE ÖRNEĞİNE RASTLANMAMIŞ BİR BAŞARIYI ELDE ETTİK

Programda konuşan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Dünya Basın Özgürlüğü gününün önemine değinerek, “Bugün Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir aradayız. Hepinize kutlu olsun. Basının özgürleşmesi için emek veren arkadaşlarımızın emeğinin ne kadar büyük olduğunu, hakikatin peşinden koşan gazetecilerin emeğine sağlık diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Bizler bugün kendimizden çok sizin yaşadığı zorlukları dinlemek için bir aradayız. Sizler büyük emekçilersiniz. Sizler her adımın takipçisi oldunuz, bunu duyurmaya, göstermeye çalıştınız. Bu anlamda tekrar emeklerinize sağlık. Bizler seçim sürecini büyük bir zaferle sonuçlandırdık. 14’te 14 yaparak tarihte örneğine rastlanmamış bir başarıyı elde ettik. Biz bu başarıyı Van halkının başarısı olarak tanımladık. Van halkı 2 Nisan’da adaylarına sahip çıktı. Gazeteciler de o zaman hakikati halka ulaştırdı. Özgür basın iyi ki var, iyi ki varsınız” dedi.

“BİZİM TEMEL GÜNDEMİMİZ KENT KONSEYİNİ OLUŞTURMAK”

Şedal, kentin sorunlarının gündemlerinde olduğunu ve bunun için kent konseyi kuracaklarını dile getirerek, “Yaşadığımız kentin çok sorunları var. Bahsettiğiniz tüm sorunlar bizim temel gündemimizde. Ulaşımdan trafiğe, ekolojiden ekonomik soruna kadar kentte yaşanan bütün sorunlar temelde bizim gündemimizdir. Projelendirmeyi düşündüğümüz sorunlardır bunlar. Her biri ayrı ayrı bir konu. Biz projelerimizi basına deklare ettiğimizde son hali olmadıklarını belirtmiştik. Yapmak istediğimiz ama son halinin kentin tüm dinamikleriyle bir araya gelerek 5 yıllık stratejik planımızı hayata geçireceğimizi ifade etmiştik. Projelerimizi oturup birlikte konuşacağız. Kent konseyini ortak aklı oluşturma konusunda önemsiyoruz. Kent konseyinde STK temsilcileri, parti temsilcilerinin, mahalle meclislerinin, kadın meclislerinin, gençlik meclislerinin ve tüm sorunlarla mücadele eden hareketlerle birlikte kent konseyini oluşturmak bizim temel gündemimiz. Bunun için de hızlıca adım atacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-ŞABAN BEYAZSAÇ