Van’da birkaç gündür yaşanan olaylar nedeniyle kentin birçok noktasında tahribat meydana geldi, çöpler birikti. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı seçilen DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın mazbatasını iade etmesiyle birlikte kentte olayların neden olduğu tahribat ve kirlilik için bir çalışma başlatıldı. Van İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) öncülüğünde yaklaşık 70 üye ile vatandaşlar meydana gelen kirliliği ortadan kaldırmak için işe koyuldu. Eline süpürgesini alan herkes temizlik yaparken, temizlik çalışmasına DEM Parti Van Eş Başkanları da destek oldu. DEM Parti Van Eş Başkanı Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, sokaklara çıkarak vatandaşlarla birlikte temizlik yaptı. Temizlik çalışması mahalleler de yapılırken, çalışma ile ilgili Şehrivan’a konuşan vatandaşlar bir daha aynı olayların yaşanmaması temennisinde bulundu.

ÇALIŞMAYI YÜRÜTEN İMO VAN ŞUBE BAŞKANI BALKAN: VAN’A FERAHLIK GELECEK

Van İMO Şubesi öncülüğünde başlayan temizlik çalışması ile ilgili Şehrivan’a konuşan Şube Başkanı Baran Balkan, ferahlığın Van’a iyi geleceğini dile getirerek, “Van 2 gündür kaos içerisindeydi. Yıpranmış, gönlü kırılmış bir kentti. Bu noktada üyelerimizin talepleri vardı. Biz de Van İnşaat Mühendisleri Odası olarak buna öncü olmak istedik. Yaklaşık 70 İMO üyesinin, esnafın, halkın katılımıyla yoğun bir çalışma yürütüldü. Van’ın Cumhuriyet, Maraş ve diğer caddelerini temizleyeceğiz. Umarım kentimizin daha aydınlık, daha güzel günlerini görürüz. Bu temizlik ferahlık içindir. Bu ferahlık da inşallah kentimizi güzel günlere getirecek. Van’ın çok güzel günlerini göreceğiz. Daha yaşanabilir, daha sorgulanabilir, daha düzenli bir kent olsun” dedi.

“VAN’IMIZI BİR DAHA KİRLENMEMEK ÜZERE TEMİZLİYORUZ”

Temizlik çalışmasına katılan Jiyan Delen adlı vatandaş, Van’ı bir daha kirlenmemek üzere temizlediklerini belirterek, “2-3 gündür Van’da olaylar vardı. Şehrimiz kirlenmişti. Bizler de şehrimizi bu halde bırakmak istemedik. Şehri temizlemeye çalışıyoruz. Temizliği çok güzel bir şekilde yaptık. Hepimiz çok heyecanlıyız. Arkadaşlarla birlikte olduğumuz için yorulmuyoruz. Muhabbet de güzel olduğu zaman bu iş de yorucu olmuyor. Gönüllük her zaman esastır. Biz de bundan dolayı buraya geldik ve kentimizi temizliyoruz. Van’ımızı bir daha kirlenmemek üzere temizliyoruz. İnşallah bir daha kentimiz olaylarla anılmayacak ve Van’da bu tür şeyler yaşanmayacak. Temizlik çalışmasına katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

D S C F0830

VATANDAŞLAR DA KATILDI

Temizlik çalışmasının üyesi olan Recep Ceylancı, kentte bir daha aynı olayların yaşanmaması temennisinde bulunarak, “Bu tabloyu gördüğüme çok mutlu oldum. 3 gündür Van’da kadından erkeğine gencinden yaşlısına herkes iradesi için mücadele ediyor. İradelerini de geri aldılar. Bugün çıkıp olaylardan sonra oluşan tahribatı temizliyorlar. Van halkı kirliliği sevmez. Van halkı kentinin kirlilikle anılmasını istemez. Halk şu an sokakları temizliyor. Esnafından gönüllü olarak gelen vatandaşlara herkes Van’ın kirlilikten temizlenmesi için elinden geleni yapıyor. Umarım bir daha güzel Van’da bu olaylar yaşanmaz” dedi.

D S C F0800

“DAYANIŞMA ÖRNEĞİ” OLARAK YORUMLANDI

Van’ın sokaklarında temizlik yapan Bayram Akbaş, sokakların pırıl pırıl olduğunu aktararak, “Bugün burada tam bir dayanışma örneği var. İnşaat Mühendislerinin Odasının öncülüğünde bütün halkımızı sokakları temizlemeye davet ettik. Bütün duyarlı vatandaşlarımız bu sese kulak verip temizlik çalışmasına katıldı. Sokaklarımızı pırıl pırıl ettik. Şu an tam bir şölen ve dayanışma havası var. Bayramdan önce bir bayram yaşadık. Hepimiz mutluyuz. Temizlik çalışmasına katılan tüm arkadaşlara da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

D S C F0767

Doğal gaz tarifesinde değişikliğe gidilmedi! Doğal gaz tarifesinde değişikliğe gidilmedi!

“BİZLER YIKMAYA DEĞİL İNŞA ETMEYE VARIZ”

Refik Duman adlı vatandaş, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Bizler yıkmaya değil inşa etmeye varız. Bu çalışma onu gösterdi. Halk yıkım kelimesini artık duymak istemiyor. Herkes inşa etmek istiyor. Birlikte inşa edeceğiz. Birlikte hareket ettiğimiz sürece kimseye bir huzursuzluk yaratmayız. Birlikte birçok şeyi başarabiliriz. Birlikte hareket edersek kucaklaşabiliriz. Biz artık yaşamak istiyoruz. Bu coğrafyada, bu aziz topraklarda birlikte yaşamak, kucaklaşmak varken kavgaya gerek yok. Hak, hakikat neyse onun peşinden gitmemiz lazım. Halk artık hak ve hakikati istiyor” dedi.

D S C F0862

VANLILARDAN AYNI OLAYLARIN YAŞANMAMASI TEMENNİSİ

Erdal Avcı adlı esnaf, Van’ın güzelleştiğini belirterek şunları söyledi: “Sabahtan beri burada çalışma yürütüyoruz. Hepsi Van, Van’ın halkı için. Yüzlerce kişi sokaklara indi ve temizlik yapıyor. Sokaklarımızı çöpten, kirlilikten arındırıyoruz. Güzelleştiriyoruz. Daha da güzel olacak. Van çok güzel günler görecek. Tek temennimiz bir daha aynı olayların yaşanmamasıdır.” Helin Arslan adlı vatandaş, “Van’da 2-3 gündür olaylar vardı ve şehrimiz bundan dolayı biraz dağılmıştı. Biz de bizim olan Van’ın sokaklarını temizlemek istedik. Böyle bir gönüllü çalışmada bulunduk. Bütün halkımız da buna duyarlı bir şekilde katıldı. Çünkü bizim sokaklarımız. Umuyoruz ki aynı olaylar bir daha yaşanmaz” ifadelerini kullandı.

D S C F0857

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-HAKAN İZGİ