24 yaşındaki futbolcu, 3. lig takımlarından olan Erzincanspor'dan 2020 yaz transfer döneminde bedelsiz olarak Cimbom'a transfer olmuştu.

Takıma katıldığından beri gösterdiği performansla taraftarını mest eden yetenekli isim, ilk 11'in vazgeçilmez ismi olmayı başarmıştı.

MİLLİ TAKIMLA TAÇLANDIRDI

Galatasaray ile başarılı bir performans segileyen Kerem Aktürkoğlu, 27 Mayıs 2021 tarihinde A Milli Takıma katıldı.

TFF, Vanspor'un grubunda oynanan o maç için inceleme başlattı! TFF, Vanspor'un grubunda oynanan o maç için inceleme başlattı!

O dönemden beri çeşitli turnuvalarda toplamda 22 kez forma giyen milli yıldız, 4 kez ağları sarsmayı başardı

PİYASA DEĞERİ TAVAN YAPTI

Sezona iyi bir başlangıç yapan yıldız hücumcunun Transfermarkt verilerine göre piyasa değeri 15 milyon Euro'dan 17 milyon Euro'ya yükseldi.

Ayrıca bu sezon takımıyla tüm kulvarlarda toplamda 13 maça çıkan Kerem; 4 gol atarken 7 de asist yapmayı başardı.

Galatasaray'ın başarılı hücumcusu Kerem Aktürkoğlu son olarak İstanbulspor mücadelesini 1 asistle tamamladı.

TÜM DÜNYA ONU KONUŞUYOR

Kerem, en önemli 15 ligde forma giyen futbolcular arasında 2023 yılında asist krallığında zirvedeki yerini daha da sağlama aldı.

RAKİBİ DE BRUYNE

19 asistle bu alanda zirvede yer alan Galatasaraylı futbolcuyu, 17 gol pasıyla Manchester City'li Kevin De Bruyne takip etti.

Listede üçüncü sırada 16 asistle Joey Veerman yer alırken tabloda 12 gol pasıyla Fenerbahçeli Dusan Tadic de 10. konumda bulunuyor.

ZİRVE YAPTI

Kerem Aktürkoğlu, İstanbulspor karşısında Icardi'ye verdiği gol pasıyla Süper Lig'de asist krallığında 6 maçta 5 pasla liderliğini korudu.

Kerem, son 2 sezonda 16 asist yaparken 10'unda golü atan Icardi oldu. Tecrübeli hücumcunun bu sezon yaptığı 5 asistin 4'ü de Icardi'ye oldu.

Öte yandan ilk 6 haftalar baz alındığında 3 gol ve 5 asisitle Kerem Aktürkoğlu'nun en iyi lig başlangıcı oldu.

Kaynak: Sabah