Nihai zam oranları için 2 veri kaldı. İlerleyen dönemde Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklanacak. Böylece 6 aylık enflasyon oranı ve maaş zamları refah payı hariç kesinleşecek.

Sabah'ın haberine göre, yaklaşık 2 hafta içinde ekonomi gündemi yoğunlaşacak. Asgari ücret toplantıları Aralık ayında başlayacak. Bunun yanında emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok ödemeyi etkileyen 5 aylık enflasyon rakamı da bu tarihte kesinleşecek.

5 aylık enflasyon rakamları Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun masasında önemli bir belirteç, önemli bir referans değer olarak yer alacak. Bu rakamlarla emekli ve memur zamları büyük oranda belli olacak. Kesin rakamlar Ocak ayı başında 6 aylık enflasyon rakamları sonrası netleşecek.

Emekli maaşı zammı ile bütün kök maaşlar artacak. Bunun yanında Hazine desteği ile en düşük emekli maaşı için sınır yeniden belirlenecek.

2023 yılında en düşük emekli maaşı 2 kere arttı. Burada 3500 TL'den 7500 TL'ye yükselen taban aylıktaki kümülatif artış yüzde 107 oldu. Bu rakam Ocak ayında yeniden artacak.

6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 37,76 olarak hesaplandı. Geçmiş dönemlere baktığımızda en düşük emekli maaşındaki artış her zaman enflasyonun üzerinde oldu. Tüm veriler beraber değerlendirildiğinde en düşük emekli maaşı için 10.500, 11.000 TL ve 11.500 TL rakamı masada olacak.

Son dakika! Malatya’da korkutan deprem! Son dakika! Malatya’da korkutan deprem!

Ocak ayında bütün emekli kök maaşları artacak. 6 aylık enflasyon beklentisi olan yüzde 37,76'lık emekli kök maaş zammına ilaveten tüm emeklilere seyyanen artış da gündemde bulunuyor. Burada zam oranının uygulanmasından sonra tüm emeklilere 2000 TL seyyanen zam verilmesi masada bulunuyor.

Konuyla alakalı Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe çalışmalarını gerçekleştiriyor. Emekliye zam düzenlemesi için son kararı Başkan Recep Tayyip Erdoğan verecek.
 

Kaynak: T24