VANTB Başkanı Nayif Süer: Van ve bölge için verimli bir fuar oldu! VANTB Başkanı Nayif Süer: Van ve bölge için verimli bir fuar oldu!

YSK’nın önceki akşam aldığı mazbatanın yeniden Abdullah Zeydan’a verilmesi ile ilgili karar sonrası Van’da 3 gün boyunca devam eden gerginlik ve olaylar bir anda duruldu. İftar saatine kadar kentin adeta savaş alanına döndüğü süreç, iftar ile birlikte gelen iade haberi ile sona ererken kararı duyan vatandaşlar bir anda şehir merkezine akın etti. Kentin birçok noktasında büyük kutlamalar yapılırken çatışmalar yerine kutlama ve halaylara bıraktı. Son birkaç günde ciddi zarar alan cadde ve sokaklarda gece geç saatlere kadar kutlama yapan Dem Partililer en büyük kutlamayı da Musa Anter Parkı önünde yaptı. Gündüz dayanışma için Van’a gelen parti liderlerinin de katılımıyla yapılan kutlama mitinginde hem genel başkanlar hem de Abdullah Zeydan açıklamalar yaptı. Kentteki kutlamalar sonrası yine müdahaleler yaşandı. Öte yandan önceki gün sokaklardaki çatışma görüntüleri ise ertesi sabah yerine toplu temizliğe bıraktı.

3 GÜNLÜK GERGİNLİK SON BULDU

31 Mart’ta sandıkların tamamının açılması sonrası Dem Parti’nin 14-0’lık zafer ilan ettiği Van’da, 1 Nisan sabahı alınan karar ile kent bir anda savaş alanına döndü. İl Seçim Kurulu’nun seçilme ile ilgili yeterliliği sağlamadığı gerekçesiyle mazbata vermeme kararı aldığı Abdullah Zeydan’ın yerine Ak Partili adaya mazbata verilmesi kararı büyük bir kaosa dönüştü. Sadece Van’da değil, birçok kente sokak eylemleri başlarken Van’da olaylar kısa sürede ciddi boyutlara ulaştı. Sokakların yakılıp yıkıldığı süreç aralıksız sürerken Dem Parti Eş Genel Başkanları ile birlikte Türkiye’den birçok farklı parti temsilcisi soluğu Van’da aldı. Önceki gün boyunca Van’da açıklamalar yapıp “Mazbatayı almadan Van’dan ayrılmayacağız” mesajları veren heyetin Van programı sürerken akşam saatlerinde Van ile ilgili yeni bir karar geldi. Dem Parti’nin sabah saatlerinde yaptığı başvuruyu değerlendiren YSK, mazbatayı yeniden Zeydan’a verme kararı aldı.

D S C F0706

DÖRT BİR YANDA KUTLAMA YAPILDI

Kentte karar sonrası Kazım Karabekir Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Musa Anter Parkı Önü, Beşyol Meydanı gibi birçok noktaya akın eden Dem Partililer, yeniden gelen mazbata haberini kutladı. On binlerce insanın katıldığı devasa etkinliklere dönüşen buluşmalar gece yarısına kadar sürdü. Hem alandan hem havadan görüntülenen kutlamalarda sokaktaki eylemlerin yerini sevince bıraktığı görüldü. Kutlamalar gecenin sonuna doğru Dem Parti’nin organize ettiği miting ve mitingde yapılan konuşmalar ile son buldu.

Dscf0695 Kopya

HATİMOĞULLARI: VAN HALKINA VERDİĞİ MÜCADELEDEN DOLAYI NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Van’ı yeniden kurma vakti olduğunu dile getirerek, “Değerli Van halkı hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Biz Türkiye’deki bütün demokrasi güçleri olarak, bütün halklar olarak demokratik bir Türkiye’yi özleyenler olarak Van halkına verdiği mücadeleden dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. YSK bugün çok önemli bir hatadan geri döndü. Onu bu hatadan siz Van halkı iradenizle döndürdünüz. Sağ olun. Bizler bugün bu meydanda bu kalabalıklarda Türkiye’de ortak yaşamda ısrar ediyor ve tüm Türkiye halklarına mesajımızı veriyoruz. Sizler direne direne kazandınız. Şimdi hep beraber Van’ı ilçe ilçe mahalle mahalle kurma vakti. Yolumuz açık olsun. Van zaferi hepimize hayırlı olsun” dedi.

F2112Db8 9Ce8 404B A54E 2B3E906A0705

BAKIRHAN: TÜRKİYE’YE BÜYÜK BİR DERS VERDİNİZ

Ardından konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Bugün iradeniz, emeğiniz, birliğiniz kazandı. Var ol Van. Bugün Türkiye’ye büyük bir ders verdiniz. Bugün Van’dan bugünleri yaratan, bugünler için emek veren şu an da cezaevinde olan Bekir Kaya’ya, Nazmi Gür’e binlerce selam gönderiyoruz. Onların mücadelesinin boşa gitmediğini, Van halkının iradesinin yanında olduğunu bir kez daha kanıtlayarak bizleri onure ettiniz.  Mutlu ettiniz. Var ol Van. Sizlerle son yaptığımız Van mitinginde sizler bizlere verdiğiniz sözünüzde durarak 14’te 14 yaptınız. Var olun. Biz de o gün size bir söz verdik. Dedik ki siz onurlu Van halkı ne zaman başınız dara düşerse o gün yanınızda olacağız. Bugün sizin yanınızdayız. Birlikteyiz, beraberiz. Bizler hep birlikte sözümüzde durdukça böylesine güçlü, onurlu bir şekilde baskılara karşı durdukça emin olun Van, biz kazanacağız, halklarımız, demokrasi, özgürlük kazanacaktır. Tekrar dosta düşmana örnek olan bu duruşunuz karşısında saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

Neslihan Şedal Abdullah Zeydan

ZEYDAN: ARTIK HİZMET ZAMANI

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, Van’ın iradesine sahip çıktığını belirterek, “Ne mutlu bize sizin gibi onurlu, şerefli, haysiyetli bir halkın evlatlarıyız. Var olun. Biz sizin onurunuzu, iradenizi onlara yedirmeyeceğiz dedik. Siz bütün baskılara rağmen Kürt halkının nasıl bir onura sahip olduğunu, nasıl bir iradeye sahip olduğunu 31 Mart’ta 14 belediyenin 14’ünü alarak bütün dünyaya gösterdiniz. Artık kimse sizin iradenizi gasp edemeyecek. Siz hukuku savundunuz. Artık kentlerimizi birlikte zamanı. Artık hizmet zamanıdır. Size söz veriyoruz; bu güveninizi boşa çıkarmayacağız. Gece gündüz çalışacağız. Size layık hizmetler yapacağız” dedi

G K R F Ouu Xk A A4W N

ŞEDAL: VAN DİRENİŞİN ADIDIR

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, “Bugün direnişin adıdır Van. Bugün mücadelenin adıdır Van. Bugün başarının adıdır Van. Bu mücadelenin sizin mücadeleniz. Bu başarı sizin başarınız. Bu direniş sizin direnişiniz. Hepinize kutlu olsun. Bu direnişten sonra kim irademizi gasp etmeye cesaret edebilir? Kazanan halklar kazanan gençler oldu. Kazanan biz olduk” diye aktardı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER