Vatandaşlar ve turistler deniz kenarından daha çok kültür ve lezzet açısından zengin olan bölgeleri tercih ederken Van Gölü ve tarihi yapıların da ilgi çekmesiyle birlikte turistler artık Van’ı tercih ediyor. Genellikle her yaz sezonunda Van'a akın eden İranlı turistler kentte büyük bir canlılık katarken başta turizm, yeme-içme ve giyim sektörlerine büyük katkılar yapmaya devam ediyor.

Van Bir Haftada Yaklasik 10 Bin Iranli Turisti Agirladi Ik9 Ji X D H

Van Gölü derinliklerindeki antik kent! Van Gölü derinliklerindeki antik kent!

EKONOMİK VAN!

2024 yılında tatil yerine dönüşen Van, ekonomik bakımdan uygun olması nedeniyle hem yerli hem de İranlı turistleri etkiliyor. Ülkelerinde tatil günlerini Van’da değerlendirmek isteyen İranlı turistler Van’ın cadde ve sokaklarında dolup taşmaya devam ediyor. Gündüz alışveriş yapan İranlı turistler gece ise eğlence merkezlerinde eğleniyorlar.

antalya-turist-turizm-JagR_cover

“TATİL ANLAYIŞI DEĞİŞTİ, ANTALYA'YA RAKİP ÇIKTI!"

Gününün büyük bir kısmını plajda, otelde ya da AVM'lerde geçiren İranlı turistler, Van'da bulunan kültürü oldukça sevmişe benziyorlar. Cumhuriyet Caddesi'nde yer alan heykeller, oturma alanları ve seyyar satıcılar tatile renk katıyor. Turistlerin yeni tercihi Van, sosyal medyada "Tatil anlayışı değişti, Antalya'ya rakip çıktı!" gibi yorumlara sebep oldu.

AA-20230610-31389482-31389476-TATILLERINI_VANDA_GECIREN_IRANLI_TURISTLER_EKONOMIYI_HAREKETLENDIRIYOR

VAN ESNAFINA BÜYÜK KATKI SUNUYOR

İran ile en büyük kara sınırına sahip olan Van’da yoğunluk oluşturan turistler, kültür, doğal güzellikler, tarihi yapılar, plajlar ve yeme-içme kültürü açısından zengin buluyor. İranlıların en sevdiği aktivitelerden birisi olan alışveriş olurken giyim-kuşam ve aksesuar mağazalarından çıkmayan İranlı turistler Van esnafına büyük katkı sunuyor.

iranlı-turist-ana

İRANLILARIN YENİ BULUŞMA NOKTASI VAN

Gece saatlerinde ise şehirde genellikle İranlı turistler kalıyor. Tahran sokaklarını andıran Van, turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Seyyar satıcıların dizilmesiyle birlikte serinleyen hava İranlı turistleri cezbederken İranlı turistlerin yeni buluşma noktası Van oldu. Van’ın gelir kapısına dönüşen İranlı turistlerin gelişinden esnaflar memnun olurken, kurumsal mağazalar, işportacılar ve birçok esnafın tabelalarında Farsça kelimeler de yer alıyor.

iranli-turistler-vanda-otelleri-doldurdu-9-6Rn5XQZ6

İLK 8 AYDA VAN'DA TURİST AKINI

Kapıköy Sınır Kapısı Ocak-Ağustos döneminde toplam 1 milyon 278 bin 171 kişi Kapıköy Sınır Kapısı’ndan geçiş yaparken sadece geçtiğimiz hafta bir günde 8 bin 500 İranlı turist Van'a giriş yaptı.

Muhabir: NECMETTİN DURSUN-ŞABAN BEYAZSAÇ