İstanbul'da, ‘Yenidoğan Çetesi’ adlı verilen bir çetenin özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek bilinçli şekilde ölümlerine neden oldukları ortaya çıkmıştı. Ülke gündemine bomba gibi düşen olayla ilgili harekete geçen Sağlık Bakanlığı “Yenidoğan Çetesi” ile işbirliği yapan hastanelerin faaliyetlerini bir bir durduruyor. Bu kapsamda; İstanbul’da ruhsatı iptal edilen hastane sayısı 9'a yükselirken hastanelerin isimleri de belli oldu.

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden çeteye ilişkin soruşturma devam ediyor. İstanbul’da bebek ölümlerine neden olan ve Yenidoğan Çetesi işbirliği yapan hastanelerin ruhsatları bir bir iptal edilerek kapatılıyor.

9 HASTANE KAPATILDI

Sağlığı tehlikeye atan taklit ve hileli ürünlerin tüm listesi belli oldu! İşte il il tam liste... Sağlığı tehlikeye atan taklit ve hileli ürünlerin tüm listesi belli oldu! İşte il il tam liste...

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 22'si tutuklu 47 şüphelinin yer aldığı "Yenidoğan çetesi" hakkındaki iddianamede, "malen sorumlu" sıfatıyla yer alan 19 özel hastaneden 9'unun faaliyetleri askıya alındı.

Kaynak: HABER MERKEZİ