Kış mevsimi yaklaşırken, yazın kurak geçmesinin ardından kar yağışı müjdeleri verilmeye başlandı. Meteoroloji uzmanları, bu yıl Türkiye genelinde 2 metreyi aşacak kar kalınlığı olacağını ve birçok ilde yoğun kar yağışı görüleceğini öngörüyor. Uzmanlar, bu kışın son 30 yılın en sert kışı olacağını belirtirken, Kasım ayında kar yağışlarının başlamasını bekliyor. Ankara, Afyonkarahisar, Sakarya, Bolu, Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Konya, Sivas, Karaman, Bayburt, Malatya ve Karadeniz Bölgesi'ndeki birçok ilde kar yağışının etkili olacağı ifade edildi. Bu tahminler, kış için hazırlık yapma gerekliliğini vurguluyor.

Yaz aylarının son günlerine gelinirken lapa lapa kar müjdesi verildi. Geçtiğimiz yıl kurak geçen kış aylarının ardından bu yıl 2 metre kar kalınlığı olacak.

Geçtiğimiz yıl kurak geçen Kış aylarının ardından bu uzmanlardan umut veren açıklamalar geldi. 2023-2024 kışında bazı illerde hiç kar görülmedi, kar yağışı alan illerde de beklenen kadar yoğun bir Yağış olmadı. Ancak bu kış için 2 metreye kadar kar kalınlığı bekleniyor. Gelen bilgiye göre Uzmanlar, son 30 yılın en büyük kar yağışını işaret etti.

Bu bitkiye dokunmak yürek ister! Cezası çok büyük... Bu bitkiye dokunmak yürek ister! Cezası çok büyük...

Yaz aylarında yaşanan kurak havaların ardından Kış ayları için umut veren açıklamalar geldi. Meteoroloji uzmanları, 2024 kışı için kar kalınlığını açıkladı. Bu yıl son 30 yılın en kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Birçok ilde lapa lapa kar görülecek. Bayburt’ta da kar yağışının olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji uzmanlarına göre Bu yıl kar kalınlığı 2 metreyi aşacak.

SON 30 YILIN EN BÜYÜK KAR YAĞIŞI OLACAK

Türkiye genelinde kurak Geçen Yaz aylarının ardından susuzluk endişesi baş göstermeye başladı. Birçok ilde vatandaşlar yağmur duasına çıkarak su bekliyor. Bu yıl Uzmanlar Kış mevsiminde yağacak olan kar yağışının önemine dikkat çekti.

Uzmanlara göre bu yıl son 30 yılın en sert kış mevsimi yaşanacak. Birçok ilde Lapa lapa kar yağışı görülecek.

Beklenen ilk kar yağışı ise Kasım ayından itibaren başlayacak.

Uzmanlar, potansiyel kar yağışı beklenen illerin listesini de açıkladı. Buna göre bu kış Ankara, Afyonkarahisar, Sakarya Bolu Kocaeli Eskişehir Bursa Konya Sivas Karaman Bayburt Malatya ve Karadeniz Bölgesi’ndeki birçok ilde kar yağışı olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ