VAN

Yağış Van’ı terketmiyor! Meteoroloji yine uyardı: Kuvvetli geliyor…

Son 24 yılın en yağışlı yılını geçiren Van son günlerde sağanak yağışın etkisi altında olurken sağanak yağış birçok ilçede sele neden oldu, ev ve tarım arazileri büyük zarar gördü. Meteoroloji yeni bir uyarı yaparak öğle ile akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenirken sağanak yağışların; Van’ın kuzey ve doğu ilçelerinde öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu bekleniliyor. İşte Van’ın son hava durumu…

Abone Ol

Van’da mevsim normallerinin üzerinde setreden hava sıcaklıkları için Meteoroloji yeni bir uyarı daha geldi. Son yılların en yağışlı yılını geçiren Van, sağanak yağışın etkisinden kurtulmazken Meteoroloji yaptığı son uyarıda Van’ı yeniden uyararak sel, su baskını, ulaşımda akmalara ve kuvvetli rüzgara karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji, “Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, İç Ege'nin doğusu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi, İç Anadolu'nun batı ve güneyi, (Samsun hariç) Batı ve Orta Karadeniz kıyı illeri ve Bolu ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya'nın kuzeyi, İç Ege'nin doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken rüzgarın genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Trakya'nın kuzeyi, İç Ege'nin doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde Ağrı ve Iğdır ile öğle saatlerinden sonra Van ve Ağrı'nın doğu çevrelerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

VAN 16°C, 28°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu ve kuzey kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM 12°C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS 12°C, 25°C

Parçalı bulutlu

MALATYA 20°C, 35°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN’DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Van’da son haftalarda etkili olan sağanak yağış birçok ilçede sele neden olurken tarım arazileri zarar gördü, onlarca ev ve iş yerlerini su bastı. Meteoroloji, Van’ın kuzey ve doğu ilçelerine yeni bir uyarı yaparak sabah ile akşam saatleri arasında sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağmur uyarısında bulundu. Meteoroloji, Van’ın kuzey (Erciş, Çaldıran, Muradiye) ve doğu (Özalp, Saray, Başkale) ilçelerine yeni bir uyarı yaparak öğle saatlerinden sonra sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağmur uyarısında bulunarak ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr gibi hadiselerde tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.