Meteorolojiden edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre; İstanbul, Bolu, Artvin, Ağrı, Iğdır, Karabük, Trabzon, Erzurum ve Van'da sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenirken hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Ülke genelinde havanın parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul'un Avrupa yakası, Karabük, Bolu, Artvin, Ardahan, Ağrı, Iğdır'ın güneyi, Van ve Erzurum'un kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yer yer sis ve pus bekleniyor. Hava sıcaklıkların iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın ise genellikle yurdun güney ve batı yönlerden, Güneydoğu Anadolu'da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerine kadar Ardahan, Ağrı çevreleri, Iğdır'ın güneyi, Erzurum'un kuzey kesimleri ile Van’ın kuzey ilçelerinde aralıklı sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin edilmektedir. Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

VAN °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kadar kuzey ilçeleri (Erciş, Çaldıran, Muradiye) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu

Van’da iki büyük ücretsiz konser düzenlenecek! İşte konser tarihleri Van’da iki büyük ücretsiz konser düzenlenecek! İşte konser tarihleri

VAN'DA SAĞANAK YAĞIŞ DEVAM EDECEK

Son baharın gelişiyle Van’da hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü. Van’da geçtiğimiz hafta kent merkezi dahil birçok ilçede sağanak yağış etkili olurken yüksek kesimlere ise mevsimin ilk karı yağdı.  Kent merkezi ve birçok ilçede etkili olan kuvvetli sağanak yağış sele neden oldu, dereler taştı ve iş yerlerini su bastı. Meteoroloji geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak yağışların bu haftada etkili olacağını duyurdu.

Muhabir: VEYSEL İZGİ-ZENÜN YEŞİL