Kış aylarında enerji sıkıntısının sık sık yaşandığı Van'ın Çatak ilçesi Düşen çığlar nedeniyle iletkenlerin zarar gördüğü yerleşim yerlerine kesintisiz enerji verilmesi için 15 kilometrelik alternatif hattın devreye alınmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ)’ın Van il Müdürü Abdulmelik Özsoy, çekilen yeni alternatif hat ile yüksek veya orta gerilimde bir kesintinin yaşanmaması hedeflediklerini belirti.

ÖZSOY: VANGÖLÜ ELEKTRİK OLARAK ALT YAPIYI GÜÇLENDİRİYORUZ

Çekilen yeni alternatif hat ile yüksek veya orta gerilimde bir kesintinin yaşanmaması hedeflediklerini belirten Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Van İl Müdür Abdülmelik Özsoy, “Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi olarak, enerji altyapı güçlendirmek adına Çatak ilçesindeyiz. Zorlu bir coğrafyada kış şartları var ve çığ felaketlerinin olduğu bir bölgedeyiz. Burada yaşanan çığ felaketlerinden dolayı şebekelerimiz zarar görüyor. Bu anlamda bizde Van Gölü elektrik olarak alt yapı güçlendiriyoruz.

Van’da TOKİ kuraları çekildi! İşte konutların hak sahipleri Van’da TOKİ kuraları çekildi! İşte konutların hak sahipleri

Yaklaşık 16 KM lio alternatif bir hat oluşturduk. İlçemizde enerji kesintilerinin oluşmaması için hat çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerimiz Çatak ilçesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bir çok ilçemizde alternatif hat mevcutken Çatak ilçemizde alternatif hat yoktu. Bundan dolayı kış şartlarının çetin geçtiği Çatak ilçemize enerji kesintisinin yaşanmaması için ekiplerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Enerji alt yapısını güçlendirme adına yatırımlarımız devam ediyor.

Muhabir: ŞABAN BEYAZSAÇ-ZENÜN YEŞİL