Vanspor’un yaz boyunca iddialı bir hazırlık süreci geçirdiği 2024-2025 sezonu dün itibariyle başladı. Yeni sezona yeni yönetimle başlayan ve ligin en pahalı kadrosunu kuran Vanspor, sezonun ilk maçında ilk galibiyetini almayı başardı. Yönetimi, takımı ve kenti ile bir kez daha kenetlenen ve bu sene mutlak şampiyonluk isteyen takımın ilk maçında geçtiğimiz yıllardaki alışkanlık devam etti. İlk yarıda geriye düşen takım, maçı yine son 10’da çevirdi.

Geçtiğimiz sezondan kalan cezası nedeniyle evinde oynadığı karşılaşmada taraftarının desteğinden yoksun olan Vanspor, ilk yarıyı 1-0 yenik tamamladı. Rakip takım maç boyunca en etkili atağında golü bulurken, gol 37’inci dakikada Berat Kartal’ın ayağından geldi. Bu pozisyon dışında Vanspor’a karşı çok pozisyon bulamayan Derincespor, özellikle ikinci yarıda sık sık sahasında Vanspor ataklarını karşılamak zorunda kaldı.

Van’a tramvay projesi geliyor: 18 kilometrelik tramvay projesi için imzalar atıldı! Van’a tramvay projesi geliyor: 18 kilometrelik tramvay projesi için imzalar atıldı!

VANSPOR’DA GELENEK DEĞİŞMEDİ

İkinci yarıya hızlı başlayan Vanspor, dakika 52’de Massis Gülük’ün gollüye eşitliği yakaladı. Bu gol sonrası baskısını ve isteğini artıran kırmızı-siyahlılar, tıpkı geçtiğimiz sezon olduğu gibi 3 puanı son dakikalarda aldı. Dakikalar 89’u gösterdiğinde Hasan Bilal’in attığı gol ile temsilcimiz 2-1 öne geçti. Maç 2-1’

Muhabir: ZENÜN YEŞİL-ŞABAN BEYAZSAÇ