SPOR

Vanspor ve Amedspor’a ceza! İşte verilen cezalar

Geçtiğimiz hafta oynanan maçlarda hem Vanspor hem de Amedspor rakiplerine yenildiği maçların ardından PFDK’ya sevk edilmişti. PFDK, Vanspor ve Amedspor’a “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle verdiği cezaları açıklarken iki kulübün aldığı cezalar da belli oldu.

Abone Ol

Nesine 2.Lig mücadele eden Vanspor ile Trendyol 1.Lig’de mücadele eden Amedspor’a PFDK’dan kötü haber geldi. PFDK, geçtiğimiz hafta oynanan Vanspor-Aksarayspor maçı ile Amedspor-Esenler Erokspor maçlarında taraftarların “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle iki kulübe ceza verdi.

PFDK’ya sevk edilen Vanspor ve Amedspor’un cezaları belli oldu.

VANSPOR’A PARA CEZASI

Vanspor FK’nın, 05.10.2024 tarihinde oynanan Artı Değer Vanspor FK-Motolux 68 Aksarayspor Nesine 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 24.000.TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

AMESSPOR’A PARA CEZASI VE KISMİ TRİBÜN CEZASI

Amedspor’a 06.10.2024 tarihinde oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Esenler Erokspor Trendyol 1. Lig maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 60.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan doğu alt tribün C blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildi.