ŞEHRİVAN HABER - Bölgenin en büyük kenti olan Van, son dönemlerde hem kamu hem de özel yatırımlardan en az pay alan iller arasında yer alıyor. Önemli yolları tamamlanmayan, trafik sorunu her geçen gün büyüyen, özel yatırımların sayısı çok düşük seviyede kalan Van, çevre illerdeki yatırımları izlemek ile yetiniyor.

Son yıllarda kentin eksiklikleri sık sık gündem olurken kamu kurumları kadar Vanlı olup kentine yatırım yapmayan isimler de eleştiriye konu oluyor. Kentin eksik kaldığı yatırımlar her gündeme geldiğinde “Sahipsiz kent Van!” sitemi dile getirilirken kentin en yakın komşusu Bitlis’te ise hem kamu yatırımları hem de özel yatırımlar muhteşem bir hızla devam ediyor.

BÜYÜK YATIRIMLAR ALIYORLAR

Van’ın TRB2’de kader ortaklığı yaptığı Bitlis’te son yıllarda çok önemli yatırımlar yapılıyor. Hem devlet eliyle hem de özel yatırımcıların ciddi yatırımlar yaptığı kentte Bitlis’in çehresi hızlı bir şekilde değişiyor. Özellikle geçmişten beri kentte ciddi bir varlık gösteren Eren ve Kiler ailelerinin büyük destekleri sürerken her iki ailede yakın zamanda ilçeye devasa tekstil ve üretim fabrikaları kurdu. Geçmişte de üniversiteler ve diğer alanlarda imzası olan Eren Holding ile bir büyük katkı sunmak için kolları sıvadı.

Amedspor zirve yolunda! Amedspor zirve yolunda!

BİTLİSLİLER BİTLİS'E SAHİP ÇIKIYOR

Geçtiğimiz günlerde paylaşılan; “Hayırsever iş insanı Ahmet Eren tarafından yapılacak olan 300 servis yataklı, 58 yoğun bakım yataklı, 25 palyatif yataklı toplam 383 yataklı olan; ihtiyaç halinde 517 yatak kapasitesine çıkabilecek modern yapı ve mimarili Bitlis Devlet Hastanesi’nin temelleri atıldı.” Şeklindeki paylaşım sonrası birçok Vanlı da bu yatırımı alkışladı. Öte yandan kentten bazı isimler bu hassasiyeti takdir ettiği kadar Van’da bu yöndeki ilginin olmamasına ise sitem etti.”

F8437Ba1Ddbea3C48D8B974B19Ddd77B

VANLILAR İSE KENTTEKİ SAHİPSİZLİĞE TEPKİLİ... 

İşte o yorumlardan bazıları:

Abdullah Polat: Darısı Vanlı hayırsever işadamlarının başına!

Danyal Yıldız: Helal olsun, gıpta ile bakıyoruz!

Ümit Gültepe: Bizde de pasajdan bozma sözde ‘Özel’ hastanelerde boşu boşuna bir sürü para harcıyoruz!

Anadolu Kartalı: Vanımıza hayırlı olsun, pardon Bitlise hayırlı olsun!

Şehnaz Nigar Çelik: Bitlis’e her geldiğimde onlar adına gurur duyuyuorum: Şehrin girişinde iki büyük üretim merkezi. Biri Kilerlerin diğeri ise Erenlerin. Van’da ise herkes başkan. Herkes yönetme derdinde, üretim kimsenin önceliği değil. Velhasıl, Van sahipsiz değil, aksine çok sahibi var.

Editör: Garipzade Öztürk