VAN

Vanlılar dikkat! Yağışlar Van’a kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde geliyor…

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü; Van, Hakkâri, Muş ve Bitlis için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

Abone Ol

Sonbahar mevsiminin gelmesi ile kentte soğuk havalar hissedilmeye başlandı. Dün öğle saatlerinde başlayan yağış, gece saatlerinde devam etti. Meteoroloji Van, Hakkâri, Muş ve Bitlis için yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklendiğini açıkladı Bunun yanı sıra Hakkâri 19, Muş 22, Van ve Bitlis’te 18 derece olacağı tahmin edildiği belirtildi.

YAĞIŞ VE FIRTINAYA KARŞI UYARI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü’nden paylaşılan 20/09/2024 Tarihli Hava Tahmin Raporu’na göre yapılan açıklama ise şöyle;

“Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin edilmektedir.

Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman sert rüzgâr şeklinde esmesi beklenmektedir.

Van Gölü Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinden sonra kuzeybatıdan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış anında zayıf.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Hakkâri 19, Muş 22, Van ve Bitlis’te 18 derece olacağı tahmin edilmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Bölgemiz genelinde beklenen yağışların kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklendiğinden yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”