Meteoroloji Van ve bölge illeri için iki önemli uyarı yaptı. Bölge genelinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bırakırken Meteorolojinden yeni uyarı daha geldi. Meteoroloji yeni bir uyarı yaparak Van’da sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanma hadisesi görüleceğinden ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinde düşüşler olabileceğinde araç sürücülerinin dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Doğu Anadolu genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olması beklenirken hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgârın doğulu ve kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Muş 15, Bitlis 10, Van ve Hakkâri’de 11 derece olacağı tahmin edilmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Van'da bazı göllerin su kalitesi belirlendi Van'da bazı göllerin su kalitesi belirlendi

Bölgemiz genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında seyretmesi beklendiğinden, gece ve sabah saatlerinde yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı olacağı tahmin edilmektedir. Yüksek rakımlı kara yolu geçitleri (Karabet, Güzeldere, Tendürek) ile şehirlerarası yollarda oluşması muhtemel yağışlarla birlikte gizli buzlanma ve don olayı gibi ulaşımda aksama oluşturabilecek risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Muhabir: VEYSEL İZGİ-ZENÜN YEŞİL