Meteoroloji Van dajil 13 il için sarı kod uyarısı vererek uyardı. Ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına inerek 6 ila 12 derece düşmesi bekleniyor. Ülkemizin doğu bölümlerinin yükseklerinde kar yağışı da görülebilir. Perşembe ve Cuma günleri kuzeyden esen rüzgarlarla havanın daha da soğuk bir şekilde hissettirmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerine karla karışık yağmur yağacak. Hava sıcaklığı birden 12 dereceye kadar düşerek 20 derecenin altında sıcaklıklar üşütecek. Kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde 50-80 km/sa rüzgarlarla adeta kış ortasından kalma gün yaşanacak.

VAN DAHİL 13 İL İÇİN SARI KOD UYARISI

Meteoroloji Van dahil 13 il için sarı kod uyarısı vererek kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı. İşte Sarı kod verilen iller; Ağrı, Artvin, Bitlis, Diyarbakır, Giresun, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Batman, Iğdır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Malatya hariç) aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Bitlis, Muş ve Ağrı çevreleri ile Van'ın kuzeybatısı, Iğdır'ın batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 19°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzeybatı ilçelerinde (Erciş, Muradiye, Çaldıran) kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.

KARS °C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Başarılı gazeteci Göksel Göksu Van’da söyleşi düzenledi! Başarılı gazeteci Göksel Göksu Van’da söyleşi düzenledi!

MALATYA °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların bölgesel olarak aralıklı olmak üzere zaman zaman kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklendiğinden yağış anında kuvvetli rüzgar, ağaç devrilmesi, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, enerji nakil hatlarında kopma, ani sel ve su baskını, karayolu ulaşımında akşamalar, gök gürültülü sağanak yağış geçişleri esnasında Van Gölü’nde oluşabilecek kuvvetli rüzgar ve yağış anında dalga yükselmesi, yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde (Tendürek, Güzeldere, Kurubaş) kar yağışı, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Bölge genelinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli rüzgarların (50-70 km/sa) etkili olması beklendiğinden, ağaç devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, gök gürültülü sağanak yağış geçişleri esnasında Van Gölü’nde oluşabilecek kuvvetli rüzgar ve yağış anında dalga yükselmesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Muhabir: NECMETTİN DURSUN-ZENÜN YEŞİL