Çocukluğunda yaşadığı imkânsızlıklar nedeniyle resimlerinde fırça yerine çivi, boya yerine de tandır isi kullanarak yeteneğini geliştiren Vanlı ressam Haydar Ekinek önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Türkiye'de ve birçok ülkede sergi açarak resimlerini sanatseverlerle buluşturan Vanlı ünlü ressam Ekinek bu defa da Avrupa’nın Viyana şehrinde sergi açtı. 26 Eylül’de açılan sergi yoğun ilgi görüyor.

EKİNEK’İN SERGİSİ YOĞUN İLGİYLE DEVAM EDİYOR

Başarılı ressam Haydar Ekinek, Avrupa’nın Viyana şehrinde 26 Eylül’de açtığı sergi devam ediyor. 19 Ekim’e kadar devam edecek olan sergi yoğun ilgi görürken, sergiyi Türkiye’den de pek çok kişi ziyaret etti. Gazeteci İsmail Küçükkaya başta olmak üzere Vanlı iş insanı Mehmet Avcı da Vanlı ressam Ekinek’i Viyana da yalnız bırakmadı.

Valilikten Van ve bölge illere önemli uyarı! Valilikten Van ve bölge illere önemli uyarı!

SERGİYİ TÜRKİYE’DEN DE PEK ÇOK KİŞİ ZİYARET ETTİ

Ekinek, serginin yoğun ilgiyle devam ettiğini belirterek, “Viyana’da sergi açmak her sanatçı için güzel bir duygu. Çünkü Viyana sanatın başkenti. Sergimiz çok iyi geçti. İyi geçmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesi de değerli dostlarımın beni yalnız bırakmamasıydı. Çok değerli hemşehrim ve kardeşim Mehmet Avcı beni hiç yalnız bırakmadı. Ekrem İmamoğlu’nun kız kardeşi sergimizi ziyaret etti. İsmail Küçükkaya her zaman olduğu gibi yine o da yine yanımdaydı. İki gün beraber zaman geçirdik. Doktor Önder Bala geldi. Türkiye’den gelip bizi yalnız bırakmayan insanlar oldu. Bu bana moral oldu. Sergi yoğun ilgi görüyor. Sanat adına çok güzel bir sergi oldu. Güzel dönüşler aldım” dedi.

“DÜNYANIN NERESİNE GİDERSEM GİDEYİM VAN’I TANITACAĞIM”

Sergisinde Van Kedisi çalışmasını da sergileyen Ekinek, dünyanın neresine giderse gitsin Van’ı tanıtacağını dile getirerek, “Ben 35 yıldır İstanbul'dayım ama sürekli Van’ı gündeme getiriyorum. Van’ı tanıtmak için çok şey yaptım. Van’da yaşamam şart değil çünkü orası benim doğup büyüdüğüm topraklar. Viyana’nın da Van Kedisi’ni tanımasını gerektiğini düşündüm. Sergide 2 tane Van Kedisi çalışmam vardı. Van için iyi bir tanıtım, reklam oldu. Ben de istiyorum ki Vanlılar da sanatçısını tanısın. Vanlıların yanımda olduğunu hissediyorum. Dünyanın neresine gideyim mutlaka Van’dan bahsedeceğim. Bu konuda herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“VANLILARIN YANIMDA OLMASINI HİSSETMEK İSTİYORUM”

Ekinek, Vanlılardan destek talebinde bulunarak şunları söyledi: “Orada Türkiye'yi temsil etmek, Türkiye'yi anlatmak çok güzel. Biz Türkiye’nin vizyonunu, insanını, sanatını temsil ediyoruz. İyi eserlerle Avrupa’ya gittiğimiz zaman bu bize güzel katıyor. Vanlıların yanımda olmasını hissetmek istiyorum. Ben bu sanatı icra ederken tarihe Vanlı sanatçı olarak geçeceğim. Onun için Vanlılar yanımda oldukça Van’da Haydar Ekinek Sanat Müzesi’ni daha çok hayata geçirmek istiyorum. Öyle bir hayalim var. Van için bir şeyler yapmak istiyorum. Umarım Vanlılar da bunu görür. Vanlıların yanımda olmasını istiyorum. Sanat ve kültüre önem verilirse Van daha çok turist çeker. Esnafı, halkı kazanır.”

Muhabir: VEYSEL İZGİ-FATMANUR POLATCAN