Vanlı kadın girişimci Süreyya Süer ve ekip arkadaşları hep birlikte et ve süt ürünlerinin yer aldığı bir Van Süt Çiftliği adında bir kasap açtı. Her türlü et çeşidinden süte, yumurtadan kahvaltı ürünlerine pek çok ürünün yer aldığı kasap yoğun katılımla açıldı.

VANLI KADIN GİRİŞİMCİDEN ÖNEMLİ ADIM!

Van’ın İpekyolu ilçesinde yaşayan Süreyya Süer isimli girişimci kadın, kurduğu Van Süt Çiftliğini görkemli bir açılışla hizmete sundu. İlk olarak 2021 yılında çiftlik kurarak kendi işinin patronu olan Süer, 22 büyükbaş hayvan ile başladığı sektörde şuan itibariyle 200 büyükbaş hayvan ile ekonomiye katkı sağlıyor. Burada organik et ve süt ürünlerini elde eden Süer, bunun vatandaşa ulaşması noktasında satış mağazası kurdu. Suvaroğlu Caddesi üzerinde kurduğu işletmenin açılışına Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, STK başkanları, iş adamları, eş, dost ve akrabalar katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından satış mağazasını gezen katılımcılar, medeni cesaretinden dolayı kadın girişimci Süreyya Süer’i tebrik etti.

SÜREYYA SÜER: KADINLAR İSTERSE HER ŞEYİ BAŞARABİLİR

İşletme sahibi Süreyya Süer, kasabın açılışıyla ilgili konuşarak, “Bugün açılışımızı yaptık. Çok mutlu ve gururluyum. Burada tamamıyla kendi el emeğimiz olan peynir, süt, kaymak, yoğurt ve et ürünlerini satıyoruz. Hepsi doğal ve organik ürünler. Kadınlar isterse başaramayacakları hiçbir şey yok. Kadınlar isterse her şeyi başarabilir. Açılışımıza gelen herkese teşekkür ederiz. Tüm Van halkını kasabımıza bekleriz” dedi.

Son dakika! Van'da kaybolan genç kız ile ilgili yeni gelişme: Sümeyye bulundu mu? Son dakika! Van'da kaybolan genç kız ile ilgili yeni gelişme: Sümeyye bulundu mu?

BAŞKAN SÜER: VAN’DA BÖYLE BİR ADIMIN ATILMASI BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ

Açılışta konuşan Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, vatandaşın Van’ın değerlerine ulaşamadığını belirterek, “Bugün çok mutlu oldum. Van’da böyle bir adımın atılması bizi çok mutlu etti. Van’ın ürünlerini kimse bilmiyor, tanımıyor. Van’ı yoğurdu, balı, peyniri… İnsanlar Van’ın değerlerine ulaşamıyor. Van’ın eti dışardan geliyor. Eskiden Van’dan ülkemizin her tarafına canlı hayvan gönderiyorduk. Özellikle de Arap ülkelerine canlı hayvan gönderiyorduk. Maalesef son birkaç yıldır farklı illerden Van’a et, yoğurt, peynir ve süt getiriyoruz. Bu Van için acı bir durumdur. Biz bu konuda sıkıntı çekiyoruz ve bu konudan rahatsızız” ifadelerini kullandı.

“VAN’IN DOĞAL ÜRÜNLERİNİ VANLILARLA BULUŞTURUYORLAR” 

Süer, kasabın açılış sürecine değinerek, “Ama Süreyya hanım ile Fırat bey bu konuda çok güzel bir adım attı. Süreyya hanım sıfırdan başladı. İş hayatına 20 tane hayvanla başladı. Bu konu hakkında bir projesi vardı. Bir çiftlik açtı. Hayvanların sütünü sağıp satıyordu ama kazanamıyordu. Pazar yoktu. Ürünlerini nasıl piyasaya sunacaklarını ve Van’ın gerçek değerlerinin insanlara ulaştırabileceklerini düşündüler. Bu düşünce ile bir mandıra açtılar. Kendi ürünlerini yapıyorlar. Çiftlikten sütü alıp mandıraya gönderiyorlar, mandıradan da ürünlere dönüştürüp sağlıklı bir şekilde soğuk zincirle tüketicilere ulaştırmaya çalışıyorlar. Mandıranın yanında bir eksik daha vardı. Van’ın etiyle tamamlayalım dediler ve Fırat kardeşimin de desteğiyle et ve süt ürünlerinden oluşan bir kasap açtılar” diye aktardı.

SÜER’DEN GİRİŞİMCİLERE DESTEK SÖZÜ

Girişimcilere destek olduklarının altını çizen Süer, “Van’ın gerçek değerleri bu kasapta satılıyor. Vanlıların buna sahip çıkmaları lazım. İnşallah bu ve buna benzer daha farklı daha güzel yerler açılacak burada. Çünkü Van bunu hak ediyor, Van’ın değerleri bunu hak ediyor. Buyursunlar, ürünlerin tadına baksınlar. Bütün Vanlı hemşehrilerimize burayı gelip, görmelerini ve ürünlerin tadına bakmalarını tavsiye ederim. Ben Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer olarak burada her konuda kefil olabilirim. Ürünlerin hepsi çok sağlıklı ve organik. Van’ın gerçek lezzetleri. Ben güvendiğim ve inandığım için bunu söylüyorum. Biz Van Ticaret Borsası olarak her zaman halkımızın yanındayız. Elimizden ne geliyorsa sonuna kadar destekleriz” diye konuştu.

Muhabir: FATMA NUR POLATCAN-ZENÜN YEŞİL