Son dönemlerde adından sıkça söz ettiren iş insanlarından biri olan Mehmet Avcı, WILCO grup ile önemli ticari başarılar kazanmaya devam ediyor. İstanbul merkezli olarak başlayıp kısa zamanda Türkiye genelinde 14 bin noktada endüstriyel temizlik hizmeti veren Wilco Grup, Türkiye’deki kurumsal ve kapsamlı büyümeden sonra Avrupa’da da hizmet vermeye hazırlanıyor. Uluslararası pazara adım atmaya hazırlanan, banka şubelerinden ATM'lere, metrobüslerden kamu kuruluşlarına kadar geniş bir alanda hizmet veren şirketin bu açılımını Ekonomist Dergisi ile paylaşan Avcı, bu girişim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AVCI, BÜYÜK HABERİ DUYURDU!

Ekonomist, WILCO’nun bu girişimi ile ilgili haberde şu ifadeleri paylaştı; “1991 yılında Van'da kurulan Wilco Group, pandemi sonrası temizlik ve hijyen hizmetlerine duyulan ihtiyacın artmasıyla büyük bir yol kat etti. Ofis temizliği, toplu taşıma araçları, alışveriş merkezi, hastane, okul temizliği, katı atıkların toplanması, geri dönüştürülmesi gibi alanlarda hizmet veren WİLCO Group Körfez ülkelerine açılmayı hedefliyor. Wilco Group CEO'su Mehmet Avcı, ‘Yeni dönemde hedefimizde dünyaya açılmak var. Bunun için İngiltere’de bir şirket satın almak için görüşüyoruz’ dedi.”

Van'da 1991 kent temizliği ve kişisel hijyenin yılında temelleri atılan Wilco Group da bu alanda kurumsal hizmet veren şirketlerden biri olarak Türkiye'de endüstriyel temizlik sektöründe faaliyet gösteriyor. Grup ofis temizliği, toplu taşıma araçları temizliği, alışveriş merkezi temizliği, hastane temizliği ve hijyeni, okul temizliği, katı atıkların toplanması, geri dönüştürülmesinin sağlanması ve açık alanların genel temizliği konusunda hizmet veriyor. 2023 yılında 850 milyon TL olan cirolarını 2024 sonu itibarıyla 1,5 milyar TL’ye çıkarmaya hazırlandıklarını kaydeden şirketin ikinci nesil patronu Wilco Group CEO'su Mehmet Avcı, “Yeni dönemde hedefimizde dünyaya açılmak var. Bunun için Ingiltere'de bir şirket satın almak için görüşüyoruz. Bu şirketle öncelikle Körfez ülkelerinde endüstriyel temizlik pazarına gireceğiz” dedi.

Van dahil 8 ilde 44 adrese eş zamanlı baskın: 40 kişi yakalandı! Van dahil 8 ilde 44 adrese eş zamanlı baskın: 40 kişi yakalandı!

14 BİN NOKTADA TEMIZLIK

WİLCO Group Türkiye'nin 81 ilinde aralarında banka şubeleri, ATM'Ier, İstanbul’da metrobüs ve İzmir’de IZBAN gibi toplu taşıma sistemlerinden üniversiteler ve kamu kuruluşlarına uzanan 14 bin noktada hizmet veriyor. 5 binin üzerinde çalışan sahip olduklarını dile getiren Mehmet Avcı, “Bugüne kadar Mercedez Benz, Koç Holding, Ziraat Bankası, Karsan gibi köklü ve güvenilir firmalar çalıştık. Yapı Kredi'nin tüm şube, ATM ve bölge müdürlüklerinin, Ziraat Bankası'nın 900’den Denizbank'ın 720 şubesinin temizliğini biz yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

PAZAR 245 MİLYAR DOLAR

Son dönemde günde 1,5 milyon kişinin kullandığı İstanbul metrobüslerinin temizlik ve yakıt ikmalinden de sorumlu oldukları, İzmir’de ise yılda 90 milyon kişinin kullandığı IZBAN raylı sistemlerinin tüm istasyon ve vagon temizliklerini üstlendiklerini anlatan Avcı, “Yüzde 100 yerli sermaye olmak yeni dönemde hedefimiz elde ettiğimiz tecrübelerle dünyaya açılmak. Bu konudaki ilk hedefimiz de İngiltere ve Körfez ülkeleri olacak" dedi. Küresel endüstriyel temizlik pazarının 245 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını, Türkiye'nin ise bu pazardan yaklaşık 2,5 milyar dolarlık pay aldığını belirten Avcı, “Küresel pazann 2030'a kadar yüzde 10'a yakın büyümesi bekleniyor. Biz de dünyada iddiamızı ortaya koymaya hazırlanıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ