Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Çelik açıklamasında, “Şüphelinin Türk Ceza Kanunu'nun 216/1 maddesi ile düzenlenen halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçundan, Türk Ceza Kanunu'nun  216/2 maddesi ile düzenlenen halkın bir kesimini aşağılama suçundan, Türk Ceza Kanunu'nun 216/3 maddesi ile düzenlenen dini değerleri aşağılama suçları uyarınca ve TCK m.218 uyarınca halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunun basın ve yayın yoluyla işlenmesi sebebiyle hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak neticesinde kamu davası açılması talebime ilişkin suç duyurumu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapmış bulunmaktayım”. Dedi.

Adli tıp raporu açıklandı: Narin Güran'ın ne zaman, nasıl öldürüldüğü belli oldu! Adli tıp raporu açıklandı: Narin Güran'ın ne zaman, nasıl öldürüldüğü belli oldu!

Çelik, “Demokrasinin temel taşının seçimler olduğunu, demokratik bir şekilde insanların iradelerinin tecellisiyle seçilmiş bir Cumhurbaşkanına hakarete  varan sözler sarf edilmesinin özgürlük ve demokrasi ile uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını, halkın iradesini hakir görerek fikir özgürlüğü adı altında, sırf konuşayım diye hiç kimsenin seçilmiş şahıslara veya herhangi bir kimseye hakaret etme hakkı ve haddi olmadığını, bu nedenle diline sahip çıkmayan bu kişinin hukuk önünde yargılanmasını istediğini belirterek  “Kayserilioğlu’nun yaptığı söylemlerinin toplumda inanç çatışmasına ve farklı görüş ve inançtaki kişilerin birbirlerine karşı hislerinin değişmesine sebep olacağı, husumetleri tetikleyeceği ve hoşgörüyü yok ederek kutuplaşma yol açacağı açıktır. Dolayısıyla bu şahsın yapmış olduğu hakaretleri bir vatandaş olarak kabul etmediğimden dolayı kendisi hakkında kamu davası açılması talebiyle suç duyurusu yapmış bulunmaktayım. Kendisine Türk Ceza Kanununun 216 ve 218. Maddeleri gereğince ceza verilmesi, haksız ve mesnetsizce aşağıladığı vatandaşlarımızın yüreğine bir nebze de olsa su serpmiş olacaktır” dedi.

Kaynak: BASIN BÜLTENİ