ŞEHRİVAN HABER - Van Mutfağı’nın önemli şeflerinden olan Adem Ergin’in kurucusu olduğu ‘Adem Şef’ adlı restoran açıldığı günden bu yana büyük bir ilgi görüyor.

Van’a ait yöresel yemeklerin restoranlarda sunulmasını ve marka restoranların oluşmasını sağlayan önemli şeflerden biri olan Ergin’in kurduğu yeni restoran “Doğu’nun Kültür Sofrası” sloganı ile kentin en önemli lezzet duraklarından biri olma yolunda önemli adımlarla ilerliyor.

ÖNEMLİ MEKANLARI VAN’A KAZANDIRDI

Şef Adem Ergin Norduz Sofrası, Van Menceli, Urartu Han gibi mekanların kurucusu ve mutfak şefi olarak başladığı kariyerini sürdürürken kentte kazandırdığı son mekan olan Adem Şef de kısa sürede kentte gastronomiye büyük katkı sundu. Sadece Van’a ait eşsiz lezzetler hazırlaması ile değil mimarisi ile de önemli mekanların öncüsü olan Ergin’in açılışın üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen kentte ilk kez gelenlerin ve Van lezzetlerine düşkün misafirlerin favori mekanı haline geldi.

KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE DE GASTRONOMİ DURAĞI OLDU

Kürt müziğinin önemli ismi Tara Mamedova’nın yeni şarkısı çıktı! Kürt müziğinin önemli ismi Tara Mamedova’nın yeni şarkısı çıktı!

Bu yıl Van’da ilk kez düzenlenen Van Kültür Yolu Festivali’nde de bakanlık tarafından belirlenen ‘Lezzet Durağı’ mekanlar arasında yer alan ve gastronomide kentin tanıtım yüzü olan Adem Şef festivalin de dikkat çeken mekanı oldu. Adem Şef’in yeni mekanında ve Van Menceli adlı restoranda kente gelen bir çok sanatçı ağırlanırken bu mutfağı ziyaret eden herkes Van yemeklerine adeta hayran kaldı.

KENTİN GASTRONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SUNUYOR

Genç yaşta gastronomi anlamında önemli çalışmalar yapan, mutfaktaki başarısı ile de dikkatleri çeken bir isim haline gelen Şef Adem Ergin, Van’da son birkaç yılda gastronomiye yön veren isimlerin başında geliyor. Bir dönemler yöresel mutafığın ve bu ürünlerin turizm pazarındaki zayıflığını farkedip bu yönde çalışmalar yapan Şef Adem Ergin, kentin gastronomisine sunduğu katkılarla da takdir görüyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ