Kentteki eski sanat okulunun restore edilip modern bir İl Kütüphanesi haline dönüştürülmesi sonrası başlayan kütüphane ve kültür merkezleri atağı devam ediyor. Hizmete açılmasının ardından yeni bir İl Kütüphanesi, Kültür Merkezi ve ilçe kütüphaneleri çalışmalarının yürütüldüğü Van’da bu çalışmalar sürerken İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesi’nin de heyecanla beklenen çalışmaları tamamlandı. Van Valiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile ilerleyen proje tamamlanırken hizmete başlayan kütüphane ile ilgili bilgiler paylaşan Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Şahin de önemli yatırımla ilgili değerlendirmeler yaptı.

MEB duyurdu: LGS'de puanlar sil baştan hesaplanacak! MEB duyurdu: LGS'de puanlar sil baştan hesaplanacak!

MODERN KÜTÜPHANE, TÜM VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNE SUNULDU

Dün itibariyle hizmete açılan kütüphane ile ilgili konuşan Şahin, “Kültürel mirasımızı koruma, bilgiye erişimi yaygınlaştırma ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize daha aydınlık bir yol sunma hedefiyle İpekyolu İlçemizde çalışmaları tamamlanan halk kütüphanemiz Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Van Valiliği tarafından hizmete açıldı. İlçe halkının kitap okuma alışkanlığını desteklemek ve bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla tasarlanan bu modern kütüphane, tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.” Sözlerine yer verdi.

ÖNEMLİ YATIRIMLAR BİR BİR TAMAMLANIYOR

Şahin konu ile ilgili olarak ayrıca; “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleri ve Valiliğimizin koordinasyonunda Van’da kültür/sanat ve okuma kültürünün yaygınlaşması için sürdürülen alt yapı çalışmaları kapsamında ilimiz ve ilçelerimizde modern kültür tesisleri yapılmakta yapımı tamamlanan tesisler halkımızın hizmetine açılmaktadır. Bu tesislerden biri de İpekyolu ilçemizde yapımını tamamlayıp halkımızın hizmetine sunduğumuz modern mimarisi, zengin koleksiyonu ve geniş olanaklarıyla İpekyolu İlçe Halk Kütüphanemizdir.” dedi.

VALİ BALCI’YA ÖZEL TEŞEKKÜR

İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesi’nin bölge için büyük bir kazanım olduğunu vurgulayan Şahin; kütüphanenin çok önemli bir amaca hizmet edeceğini de ifade ederek; “Kütüphanenin genç nesillere ışık tutacağını ve bilgiye erişimi kolaylaştıracağını düşünüyorum. Kütüphanemiz, sadece kitap okumak için değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal etkinliklerin de merkezi olacak. Her yaştan vatandaşımız burada kendine uygun bir şeyler bulabilecek.  İlimize kazandırmış olduğu kültürel yatırımlar ve bu alanda gösterdiği özverili çalışmalar ile ilimizin kültür sanatına olan katkısı; şehrimizin kültürel dokusunu zenginleştiren, toplumsal bilinç ve sanatsal farkındalığın artmasına katkı sağlayan bu önemli projelerde gösterdiği liderlik ve destek için Valimiz Sayın Ozan Balcı’ya sonsuz şükranlarımızı arz ederiz.  Şehrimizin kültürel hayatına yapılan bu yatırımların, gelecek nesiller tarafından da büyük bir memnuniyetle anılacağına inanıyorum.” dedi.

YENİ KÜTÜPHANELER DE YOLDA!

Şahin, İpekyolu Halk Kütüphanesi’nin dışında kentte devam eden diğer projelerden de söz ederek kenti heyecanlandıracak olan o yatırımları ise şu sözlerle paylaştı; “Valimiz Sayın Ozan Balcı’nın önderliğinde yapımı tamamlanıp, Van’ın kültür, sanat ve eğitim hayatına önemli katkı sağlayacağını düşündüğümüz Gürpınar, Gevaş, Çatak, Bahçesaray, İpekyolu, Tuşba, Erciş, Çaldıran, Özalp ve  Muradiye İlçe Halk Kütüphaneleri ile Çocuk ve Bebek Kütüphanelerinin yakın bir zaman içinde açılacak.”

İPEKYOLU KÜTÜPHANESİ ZENGİN İÇERİĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Modern mimarisi ve geniş olanaklarıyla dikkat çeken İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesi, 30.000'den fazla kitap koleksiyonu, çocuk ve gençler için özel bölümler, sessiz çalışma alanları, konferans salonu ve etkinlik alanlarıyla hizmet vermeye başladı. Ayrıca, kütüphanede düzenlenecek olan okuma günleri, yazar buluşmaları, sanatsal kurslar, atölye çalışmaları gibi etkinliklerle de bölge halkının kültürel yaşamına katkı sağlanması hedefleniyor. İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesi, haftanın beş günü açık olacak ve tüm vatandaş kütüphanecilik hizmetlerinden faydalanabilecek.

4564C1D3 A2E2 49F4 9Af6 Fd71F4C2Bde3Cdbb2B5E 2483 43Af A64B De3Bcd9E8989Whatsapp Image 2024 08 09 At 14.36.48 (1)Whatsapp Image 2024 08 09 At 14.36.48Whatsapp Image 2024 08 09 At 14.36.47 (1)Whatsapp Image 2024 08 09 At 14.36.47Whatsapp Image 2024 08 09 At 14.36.46Whatsapp Image 2024 08 09 At 14.36.47 (2)Whatsapp Image 2024 08 09 At 14.36.46 (2)Whatsapp Image 2024 08 09 At 14.36.46 (1)

Muhabir: HAKAN İZGİ