Türkiye’de her gün trafik kazaları yaşanıyor. Günümüzün en önemli sorunları arasında yer alan trafik kazaları birçok sebepten dolayı yaşanıyor. Dikkatsiz araç kullanımı çoğu zaman ölümlere ve yaralanmalara sebep oluyor.

2023’TE VAN’DA KAÇ TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin ‘Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri’ni açıkladı. Türkiye'de 235 bin 71 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Açıklanan verilere göre, Van’da geçtiğimiz yıl 4 bin 990 trafik kazası meydana geldi. Van’da ölümlü yaralanmalı kaza sayısı ise bin 691 oldu. Van’da meydana gelen kazalarda 14 kişi kaza yerinde, 20 kişi ise yaralanıp sağlık kuruluşlarına sevk edildikten sonra kazanın sebep ve tesiriyle 30 gün içinde hayatını kaybetti. Trafik kazasında yaralanan kişi sayısı da 3 bin 80 oldu.

VAN’DA ÖLÜMLÜ YARALANMALI TRAFİK KAZASI SAYISI BELLİ OLDU

İstanbul’un bu semti adını Van’dan alıyor! İşte o semtin ilginç hikâyesi İstanbul’un bu semti adını Van’dan alıyor! İşte o semtin ilginç hikâyesi

Van’da 1691 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Muş’ta 482 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bitlis’te 618 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Hakkari’de 280 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ZENÜN YEŞİL