Son günlerde sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Van'ın bazı mahallelerinde sürekli yılanlar görülmeye başlandı.

Van Gölü Canavarı yeniden gündemde! İşte o görüntü... (VİDEO) Van Gölü Canavarı yeniden gündemde! İşte o görüntü... (VİDEO)

Van Gölü'nün gerdanlığı olarak açılışı yapılan yeni sahil yolunda doğal yaşam alanı bozulan hayvanlar gündeme gelmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda sıkça paylaşılan kaplumbağa ölümleri gündem olurken bu kez de civarda yeni bir endişe yaşanmaya başladı.

Sulak ve çayırlı olduğu için yılan türlerinin de yaşadığı sahil yolundaki değişim sonrası yılanlar daha sık görülmeye başkadı. bu sazlıkta bulunuyordu. Civarda sıkça yılanlar görülürken bu manzara civarda yaşayanları da ziyaretçileri de endişelendirdi. Mahalle sakinleri yetkililerin bu duruma çözüm bulması gerektiğini belirterek, korku içinde olduklarını belirtti.

İŞTE YILANLARIN SIK GÖRÜLMESİNİN SEBEBİ

Bilindiği gibi yılanlar daha çok nemli bölgelerde bataklıklar, çayırlar ve su kenarları gibi yerlerede yaşıyor. Yılanların Van'ın çeşitli mahallelerinde görülmesinin sebebi hem bu yıl kente yoğun yağış düşmesi nedeniyle olurken diğer taraftan da yaşam alanlarının bozulması da sıkça görülmelerine sebep oldu.

Muhabir: Önder Bilaloğlu