1998 yılında Vangölü Havzası Gazeteciler Derneği adıyla kurulup bir süre sonra Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) adını alan gazetecilerin bölgedeki en büyük derneğinde olağan genel kurul yapıldı. 11’inci genel kurulunda yeni başkanını belirlemek üzere toplanan VGC’nin yeni başkanlığı için iki gazeteci yarışırken cemiyette on yılı aşkın bir dönem de bu seçimle birlikte kapanmış oldu.

Gazeteci Orhan Aşan ve Uğur Tunçdemir’in başkanlık için yarıştığı seçimde ipi göğüsleyen isim turkuaz liste ile seçime giren Aşan ve yönetimi oldu. Haftalardır devam eden seçim yarışı son dönemlerin en renkli ve birleştirici seçimi haline gelirken VGC’de kullanılan 95 oyun 58’ini alan Orhan Aşan yeni başkan oldu. Bu seçimle birlikte 15 yıldır başkanlık yapan Fatih Sevinç dönemi sona ererken seçim sonrası Uğur Tunçdemir ile sarılarak birliktelik mesajı veren yeni başkan Aşan, “Van’daki gazetecileri bekleyen çok güzel günler var” dedi.

C1678340 Fff9 45Bb A629 0E48Fc791877

SON DÖNEMLERİN EN HEYECANLI SEÇİM SÜRECİ OLDU

Başkan olarak seçilen Orhan Aşan ve ekibinin aylar öncesinden seçim kampanyasına başladığı süreçte seçime kısa bir süre kalan adaylığını açıklayan Uğur Tunçdemir ve ekibi ile rekabet dolu bir süreç geçirildi. Gazetecilerin en güçlü oluşumu haline gelen VGC’nin iki adaylı süreci son bir haftada iyice heyecanlı bir hal alırken gazetecilerin en önemli gündemi oldu. Tunçdemir’in “Gazetecilik kırmızı çizgimizdir” diyerek ‘kırmızı’ liste ile girdiği seçime Aşan ve ekibi ise ‘Turkuaz’ liste ile gireceğini duyurarak hazırlandı.

88C2B52D 731A 471A A99A Ed7Daf171119

EN YOĞUN KATILIMLI SEÇİMLERDEN BİRİ OLDU

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilip açılış ve yoklama ile başlayan genel kurul, divan heyetinin oluşturulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Divan heyetine Feyat Erdemir, Haşim Talay ve Nihat Çavuşoğlu seçildi. Faaliyet-denetim raporlarının okunması ve ibrasının ardından, yönetim, denetim ve disiplin kurulu seçimine geçildi.109 kişinin üye olduğu cemiyette 95 kişi sandık başına giderek oy kullandı. Son yılların en yoğun katılımlı seçimi olan 11. Olağan genel kurulunda 2 geçersiz oyun çıkarken sandıktan Orhan Aşan’a 58 oy, Uğur Tunçdemir’e ise 35 oy çıktı. Bu sonuçla DHA Muhabiri Orhan Aşan Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni başkanı oldu.

753Ea0Cb Abb6 40Cc 860E 111Aaa082E2A

BAŞKAN AŞAN: SON DÖNEMLERİN EN SAMİMİ, EN RENKLİ SEÇİMLERİNDEN BİRİNE ŞAHİTLİK ETTİK

Aşan, son dönemlerin en samimi ve renkli seçimlerinden birine şahitlik ettiklerini belirterek, “Saygıdeğer meslek büyüklerim, kıymetli meslektaşlarım. Uzun bir süredir çalıştığımız, çabaladığımız ve sizin desteklerinizi almak için mücadele ettiğimiz gazeteciler cemiyeti seçimimizi hayırlısı ile tamamladık. Açılış konuşmalarında da belirtildiği üzere bugün son dönemlerin en samimi, en renkli seçimlerinden birine şahitlik ettik. Bizim için bugün çıkan sonuçtan daha önemli olan husus bu birlikteliği bu kaynaşmayı görebilmektir. Elhamdülillah bugün biz büyük bir aile olduğumuzu bir kez daha gördük” dedi. 

“BUGÜN KAYBEDEN OLMADI, GAZETECİLER KAZANDI”

Seçimde kaybedenin olmadığını, gazeteciliğin kazandığını dile getiren Aşan, “Fakat bu aile olma ortamını biraz daha ileriye taşımamız, bu meslek birlikteliğimizi daha da genişletmemiz gerektiğini de ifade etmek istiyorum. Sizin desteklerinizle bugün kazanan değil, bir dönem sizlerin temsiliyetini alan taraf olduk. Arkadaşımız Uğur’un dediği gibi bugün kaybeden olmadı, gazeteciler kazandı. Bu kazanımı bizler ekip arkadaşlarımız ile beklentiler çerçevesinde ilerletmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“GAZETECİLERİN NELER BEKLEDİĞİNİ BİLİYORUZ”

Gazetecilerin neler beklediğini çok iyi bildiklerinin altını çizen Aşan, “Verdiğiniz her bir oy, destek ve dua bizim için çok önemliydi. Biz her bir oyun ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz çünkü bu süreçte sadece oy ve seçim konuşmadık. Bizlerin, gazetecilerin beklentilerini de duyduk, dinledik. Bu konuda beklentilerinizde, sitemlerinizde, eleştirilerinizde sonuna kadar haklısınız. Ama şuna da emin olun ki biz neler beklediğinizi biliyoruz ve dersimize iyi çalıştık” diye konuştu. 

“VAN’DAKİ GAZETECİLERİ BEKLEYEN ÇOK GÜZEL GÜNLER VAR”

Aşan, Van’daki gazetecileri bekleyen çok güzel günler olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Ben Orhan Aşan olarak değil, biz yönetim kurulumuz olarak kronikleşen sorunların çözümü başta olmak üzere gazetecilik mesleğinin daha güçlü bir şekilde idame ettirilmesi için mücadelemizi vermeye hazırız. Van’daki meslektaşlarımızı, gazetecilerimizi bekleyen çok güzel günler var. Yeni dönem hepimize hayırlı uğurlu olsun. Desteğiniz için teşekkür ederiz.”

Vanlı gençten örnek hareket! Mutluluk dağıtıyor... Vanlı gençten örnek hareket! Mutluluk dağıtıyor...

İŞTE VGC’NİN YENİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ;

Yönetim Kurulu (Asil)
1- Orhan AŞAN (Başkan)
2- Yunus Emre AYKAÇ
3- Kerem ORUÇ
4- Yusuf İDİZ
5- Emre ILIKAN
6- Rıdvan CAN
7- İshak KARA
Yönetim Kurulu (Yedek)
1- Necmettin KARACA
2- İbrahim İLHAN
3- Arif KARAKAŞ
4- Serkan ASLAN
5- Aziz Üsame UNUTMA
6- Oktay YILDIRIMOĞLU
7- Sedat GÜMÜŞ
Denetim (Asil)
1- Behçet DALMAZ
2- Sabahattin İDİZ
3- Aycan AVCI
Denetim (Yedek)
1- Gökhan Murat GÖKTÜRK
2- Soner İZGİ
3- Aycan ALTINAL
Disiplin (Asil)
1- Önder ALTINAL
2- Cebrail TEMUR
3- Yunus YILMAZ
Disiplin (Yedek)
1- Şilan HACIYUSUFOĞULLARI
2- Hakan İZGİ
3- Eda AYKAÇ

Muhabir: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ZENÜN YEŞİL