ŞEHRİVAN HABER – Van’daki en büyük gazeteci derneği olan Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti seçime gidiyor.

Van ve ilçelerinde yüzden fazla üyesi olan, kentin en büyük meslek kuruluşu olan Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti yarın yapılacak seçim ile yeni yönetimini belirleyecek.

Geçtiğimiz günlerde Olağan Genel Kurul Kararı alan yönetimin ilanından sonra gazeteci Orhan Aşan’ın bir yönetim listesi ile adaylık kararı aldığı seçimler için, ikinci bir liste daha çıkarken yarın gerçekleşecek seçim için iki ayrı listenin yarışacağı bilgisi edinildi.

Orhan Aşan’ın Turkuaz liste ile yola çıkma kararı aldığı seçimlerde, Uğur Tunçdemir ve ekibi ise Kırmızı Liste ile seçime gireceklerini duyurdu.

1 milyonluk soruda dikkat çeken Van detayı! 1 milyonluk soruda dikkat çeken Van detayı!

Yarın Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşecek olan seçimler saat 10.00’da başlayacak olan seçim öncesi destek çağrıları sürerken yeni dönemin güçlü adayı Orhan Aşan, seçim öncesi yayınladığı çağrı metninde şu ifadelere yer verdi;

“3 yılda bir gerçekleştirilen Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’nin (VGC) 11. Genel Kurulu 30 Temmuz 2024 (yarın) saat: 10.00’da Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (Van TSO) yapılacaktır. Geçtiğimiz günlerde VGC’ye aday olduğumuzu tüm meslektaşlarımıza ve Van kamuoyuna açıkladık. Açıklamamızın ardından görüştüğümüz meslektaşlarımıza, neden aday olduğumuzu ve bu yola çıkış amacımızı anlattık.

Tek aday olarak çıktığımız bu yolda daha sonra başkanlığa aday olduğunu açıklayan kıymetli meslektaşımız Uğur Tunçdemir ve yönetimi, tıpkı bizim gibi demokratik hakları gözeterek, meslektaşlarımız zarar görmeyecek şekilde çalışmalarını sükunet içerisinde yürütmüştür. Bu vesileyle; Sayın Tunçdemir’e ve ekibine başarılar diler, kazanın gazeteciler olacağında hiçbir şüphemiz olmadığını buradan deklare ederiz.

Yenilikçi ve dijital dünyaya ayak uyduran, mesleğin evrensel değerleri etrafında kenetlenen bir anlayış doğrultusunda Turkuaz Renk ile yola çıktığımızı ifade etmek isteriz. Amacımız, 26 yıllık geçmişi olan böylesi önemli bir cemiyetin çatısı altında yüzyıllardır var olan kutsal mesleğimizi; Van’da, bölgede ve ülke genelinde hakkıyla temsil edilebilmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; renk ayrımı yapmaksızın gireceğimiz seçime cemiyet üyesi olan olmayan tüm meslektaşlarımızı davet ediyoruz.”

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ