12 Temmuz 2021 yılında seçime giden Vangölü Gazeteciler Cemiyeti 3 yılın ardından 11. kez genel kurula gidiyor. 1998 yılında Vangölü Havzası Gazeteciler Cemiyeti adıyla kurulan, bir yıl sonra ise isim değişikliğine giderek ‘Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’ adını alan cemiyet seçime gidiyor. Genel kurul, 30 Temmuz Salı günü saat 10.00’da Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek.

BAŞARILI GAZETECİ AŞAN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığı için tek bir isim adaylığını açıkladı. Van’da yıllardır gazetecilik yapan başarılı gazeteci Orhan Aşan VGC Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Aşan, aday olduğunu şu sözlerle açıkladı: “Kıymetli meslektaşlarımız, Saygıdeğer cemiyet üyelerimiz. Bilindiği üzere 3 yılda bir yapılan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nin (VGC) Olağan Genel Kurulu, bu yıl 30 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecektir. 1998 yılında mesleğin duayen isimleri tarafından kurulan ve bölgenin en fazla üye sayısına sahip gazeteciler cemiyeti olan VGC'nin yönetimine aday olduğumuzu kamuoyuna ve meslektaşlarımıza duyurmak isteriz. Dünyada ve ülkemizde kutsal bir meslek olan gazetecilik mesleği; ne yazık ki sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte dezenformasyona uğramış, dijital çağa ayak uyduramaz hale gelmiştir.”

“BÜTÜNCÜL BİR YÖNETİM ANLAYIŞIYLA BİRLİKTE, DİJİTAL DÜNYAYA AYAK UYDURAN VE MESLEĞİMİZİN HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMESİ ADINA CEMİYETE ADAY OLDUK”

İstanbul’un bu semti adını Van’dan alıyor! İşte o semtin ilginç hikâyesi İstanbul’un bu semti adını Van’dan alıyor! İşte o semtin ilginç hikâyesi

Gazetecilik mesleğinin hak ettiği değeri görmesi için aday olduklarını belirten Aşan, “Bizler, yenilikçi, bütüncül bir yönetim anlayışıyla birlikte, dijital dünyaya ayak uyduran ve mesleğimizin hak ettiği değeri görmesi adına cemiyete aday olduğumuzu ifade etmek isteriz. Ancak bu söylemlerimiz, mesleğimiz adına yapacağımız tüm hizmetler ve çalışmalar cemiyetimizin her bir üyesiyle birlikte hayata geçirerek mümkün olacaktır. Bu nedenle, 30 Temmuz Salı günü Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde saat 10:00 da yapılacak seçime tüm cemiyet üyelerimizi ve meslektaşlarımızı davet ediyoruz. Gelin hep birlikte cemiyetimizi yönetelim ve mesleğimize sahip çıkalım” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL